Ramuš Haradinaj
Foto: kryeministri-ks.net
Ramuš Haradinaj

Foto: kryeministri-ks.net

Ramuš Haradinaj , Foto: Foto: kryeministri-ks.net

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj saopštio je, na svom Tviteru nalogu, da su preduzete konkretne akcije "u sprečavanju i borbi protiv svih prekograničnih nezakonitih aktivnosti" na severu Kosova.

Kako je napisao, prištinske institucije za sprovođenje zakona su preduzele konkretne akcije.

- Kosovske institucije za sprovođenje zakona preduzele su konkretne akcije u sprečavanju i borbi protiv svih prekograničnih nezakonitih aktivnosti u okviru zelenog pojasa na granici Kosova i Srbije na severu - saopštio je Haradinaj i dodao da "nikakve lažne vesti neće uticati na njihovu misiju".

 

- Nikakvi lažni scenariji ili lažne vesti neće sprečiti naše verodostojne i legitimne institucije za sprovođenje zakona u njihovoj misiji da osiguraju vladavinu zakona u svim delovima Kosova, uključujući i područje zelenog pojasa na granici severnog Kosova i Srbije - napisao je Haradinaj.

Haradinaj je juče rekao da je prištinska vlada svesna "plana improvizacije humanitarne krize" i da ima dokaze da određene osobe kriju prehrambene proizvode kod kuće.

OVAKAV POSTUPAK NE SME PROĆI NEKAŽNJENO Zamenik premijera tzv. Kosova objavom na Tviteru žestoko izvređao Srbe! Region zanemeo zbog ovog SRAMNOG poteza!

 

- Imamo dokaz o tom scenariju, o ljudima koji su uključeni. Nećemo dozvoliti da propustimo bilo kakve proizvode jer su građani Kosova - rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare nakon sednice prištinske vlade.

On tvrdi da se "aktiviranje tog scenarija" planira u četvrtak, dodaje Klan Kosova.

- Ne smemo to da dozvolimo, ne zbog bilo kakvog prehrambenog proizvoda, već zato što krijumčari mogu da nose narkotike i oružje - naveo je Haradinaj.

Žitelji četiri opštine na severu KiM - Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka, nalaze se na korak od humanitarne katastrofe jer u prodavnicama nedostaje osnovnih životnih namirnica.

Aleksandar Vučić

Alo.rs