ŠIPTARSKI KRVOLOCI ZLOSTAVLJALI PORODICU SAVIĆ USRED NOĆI Prestravljeni Srbi dočekali jutro zaključani u kući! Probudila ih je buka, a onda...

Po šesti put za poslednjih godinu dana, kuća srpske porodice Savić u centru Vitine bila je na meti nepoznatih napadača pre nekoliko večeri, slučaj je prijavljen kosovskoj policiji koja je izvršila uviđaj, a istraga je u toku, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Kosovska policija
Kosovska policija, Foto: Alo!/B.A.

Navodi se da je buka od udara kamena po roletnama probudila ukućane u noći između srede i četvrtka i da oni, strahujući za sopstvenu bezbednost, nisu smeli da izađu iz kuće u koju su se zaključali.

- Kosovska policija nakon dobijanja informacije o incidentu, odmah je po hitnom postupku izašla na lice mesta, izvršila uviđaj i pokrenula istražni postupak - navodi portparol kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani.

On je kazao da je kuća ove porodice još jednom bila kamenovana, i još jedna kuća drugog lica.

- Tu su maloletna lica identifikovana i protiv njih se vodi postupak, tako da kosovska policija uporno radi na pronalaženju počinioca krivičnog dela. Na svu sreću niko nije povređen i nema materijalne štete - kazao je Hašani.

RTK2 navodi da su Savići, kao i njhove komšije, svakodnevno pod pritiskom i velikim strahom, o čemu nisu želeli da govore javno.

Navodi se da se oko šezdesetak Srba, koliko je preostalo da živi u Vitini nakon ratnih dešavanja 1999. godine, svakodnevno suočavaju sa brojnim problemima, a ono što ih najviše brine jeste bezbednosna situacija.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi