Vojska Kosova
AP/Visar Kryieziu
Vojska Kosova

AP/Visar Kryieziu

Vojska Kosova, Foto: AP/Visar Kryieziu

* Specijalci tzv Vojske Kosova nalaze se na obuci u Nemačkoj

* Tamo ih obučavaju elitni pripadnici vojski Nemačke i SAD

* Naziv operacije je "Kombinovano rešavanje KSII"

Specijalci tzv Vojske Kosova nalaze se na obuci u Nemačkoj gde ih za vojne akcije spremaju elitni pripadnici vojski Nemačke i SAD!

Dvanaestočlani kontingent tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) učestvovao je na multinacionalnoj vežbi objedinjenih kopnenih operacija u Nemačkoj, pod nazivom "Kombinovano rešavanje KSII", prenela je KTV, na albanskom jeziku.

Vežbom je, kako rukovodilo Ministarstvo odbrane SAD.

Kako se saznaje, specijalci sa Kosova koji se nalaze na obuci u Nemačkoj, biće naoružani sa najmodernijem naoružanjem i po svim NATO standardima.

- Specijalno su odabrani ljudi za ovu obuku u Prištini ih nazivaju Tačijevi gardisti. Imaće zadatak da budu ekipa za brze intervencije i po nalogu predsednika Republike - otkriva izvor iz Prištine.

Vučiću nož u leđa zabili ovi članovi SNS! Počinje KONAČNI OBRAČUN!

AUTOR: Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 20.08.2019. 17:01 Neočekivano! Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug Velike promene dogodiće se u Srpskoj naprednoj stranci, a predsednik Srbije i naprednjaka više puta najavio je da će te promene biti korenite, a ne kozmetičke!

Prema njegovim rečima ovi specijalci imaće dozvolu i da pucaju, a samim tim i da ubiju po nahođenju.

Svrha obuke izvedena je s ciljem obučavanja američkih regionalnih snaga na nivou brigade, u znak podrške ciljevima američke Evropske komande za saradnju i bezbednost, za utvrđivanje spremnosti sa NATO saveznicima i partnerima.

Vežba je počela 9. avgusta u bazi američke vojske Evrope (USAREUR) u Nemačkoj.

Vojska Kosova

AP/Visar Kryieziu

Vojska Kosova, Foto: AP/Visar Kryieziu

Tim KBS u ovoj vežbi, kako se navodi, podržava 1. oklopnu pešadijsku brigadu pešadijske divizije u oblasti komunikacije, osoblja, operacija kao i u oblasti praćenja i kontrole razvoja obuke.

TRAMP ODLUČIO DA POGAZI SVE! Vlada Srbije ovo drži u tajnosti! Vučić otišao u Njujork sa samo JEDNIM ZADATKOM!

Tokom obuke, javio je RTK, sprovedene su stalne aktivnosti na postavljanju i premeštanju prenosnika po potrebi za podršku taktičkim operacijama 1. snaperskog bataljona i za saradnju sa kompanijom Charlie Communication Compani.

Podsetimo Kosovske bezbednosne snage (KBS), koje Priština planira da transformiše u vojsku, trenutno raspolažu sa oko 2.500 aktivnih pripadnika i sa oko 800 u rezervi.

KBS su 2009. godine nasledile Kosovski zaštitni korpus, formaciju koja je nastala 1999. godine demilitarizacijom takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK). Prvi komandant Korpusa bio je Agim Čeku, a nasledio ga je kasnije Sulejman Sedimi.

ALBANCI SE OSILILI I GOROLOMNO PRETE! Stvorili smo nezavisnu Crnu Goru i gordo poručujemo: NAŠA ZASTAVA ĆE SE VIJORITI!

Sedimi se nalazi u zatvoru zbog zločina počinjenih tokom rata, a Čeku je pod optužnicom zbog zloupotreba sa spiskovima veterana OVK kojima se isplaćuje ratna penzija od pre par meseci. KBS su formirane po planu Martija Ahtisarija.

ZAPEČATILI MU SUDBINU Haradinaja NIŠTA GORE nije moglo da snađe! Zapad doneo ključnu odluku, od Tačija zahtevaju samo jedno!

Na početku su KBS uniformama opremili Amerikanci, vozilima Nemačka, a obuku su obavljali oficiri britanske armije.

Raspolažu sa nemačkim i američkim naoružanjem.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina