Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije sastaće se danas prepodne sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom za dijalog Beograda i Prištine i specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta Metjuom Palmerom.

Tema ovog sastanka biće dijalog Beograda i Prištine, do sada postignuto na sastancima sa obe strane Atlantika, kao i naredni koraci u ovom procesu.

Za nedelju uveče predviđen je sastanak predsednika Vučića s predsedavjućim Spoljopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvid Mekalisterom.

U diplomatskim izvorima u Briselu navode da će osnovna tema razgovora srpskog predsednika i evropskog komesara biti ekonomski investicioni plan za Zapadni Balkan, koji bi Evropska komisija trebalo da predstavi početkom oktobra.

Iz EU su za ponedeljak 7. septembra najavili i treću rundu u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

U nastavku dana u Briselu se očekuju trilateralni razgovori predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kosovskog premijera Avdulaha Hotija i EU posrednika u dijalogu.

Očekivanja Brisela su da se u ponedeljak na sastanku o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine otvore tri nova poglavlja: položaj nevećinskih zajednica, međusobna potraživanja i imovina.

Pročitajte još: