Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

- Kada im kažete pokušaćemo da spasemo nešto i sve što se spasiti može, pre svega glave naših ljudi i da sačuvamo sve što možemo u Srbiji, oni kažu, mi hoćemo da imamo i ono što nemamo i ono što smo mi dali. Mi im kažemo nećemo da imamo granice na Jarinju i Brnjaku između Srba i Srba, oni kažu, ne, ne, ti bi da menjaš granice - rekao je Vučić u Vranju i nastavio:

PROČITAJ JOŠ:

- Da, ja ne priznajem granice nezavisne države Kosovo kao što su oni napravili i po tome se mi razlikujemo. To su različite politike, ali naša politika nije politika neozbiljnosti i neodgovornosti - istakao je Vučić.

Kako je rekao, zna kako se dobijaju aplauzi, ali da ih on ne želi.

Aleksandar Vučić u Vranju

Tanjug

Aleksandar Vučić u Vranju, Foto: Tanjug

- Hocu da vas molim da razumete da je nama potreban mir sa Albancima i ja ne verujem da je moguć skori kompromis, nisam optimista po pitanju da li je uopšte moguć kompromis, ali mi na tome moramo da insistiramo, jer nam ne trebaju bilo kakvi sukobi u budućnosti - rekao je Vučić.

PREPORUČUJEMO:

On je dodao da je Srbija jaka, mnogo jača nego što je bila, ali nam treba mir, trebaju nam desetine godina slobodnog razvoja i napretka, nove fabrike, nove škole, nova pozorišta, deca koja znaju da imaju sigurnu budućnost.

- To će biti politika koju ćemo da vodimo - poručio je predsednik.

Aleksandar Vučić u Vranju

Promo/Predsedništvo

Aleksandar Vučić u Vranju, Foto: Promo/Predsedništvo

Podsetio je da smo 2006. godine ostali bez Crne Gore, i to "kao da se ništa nije desilo", a tamo je živelo 30 odsto našeg naroda.

- Nisu dva dana ni žalili zbog toga, nije im bilo ni teško, posle dve godine, proglasili su nezavisnost Kosova. Ništa poslali su dva saopštenja i ništa više. Bilo ih je baš briga za sve to.. Nisu se nasekirali ni najmanje, a kamoli da su nešto probali da urade za Kosovo i naš narod na KIM - rekao je Vučić.