Hilari Klinton, Džordž Buš sa suprugom Laurom
Tanjug/AP 20.01.2017.
Hilari Klinton, Džordž Buš sa suprugom Laurom

Tanjug/AP 20.01.2017.

Hilari Klinton, Džordž Buš sa suprugom Laurom, Foto: Tanjug/AP 20.01.2017.

Nekadašnji predsednik odbio da dođe, a govor bi trebalo da održi 82-godišnja bivša američka državna sekretarka koja se proslavila po antisrpskim stavovima.

Grandiozni planovi Prištine da 12. juna naprave veliku feštu i tako obeleže 20 godina od ulaska NATO u južnu srpsku pokrajinu i početak okupacije malo su poljuljani nedolaskom „glavnih zvezda“.

Tako je Džordž Buš, koji je u Beloj kući nasledio Bila Klintona (2001), odbio da doputuje na Kosmet kako bi se družio sa Haradinajem, Tačijem, Veseljijem i ostalim nekadašnjim komandantima OVK.

RASKRINKANA NAJOPASNIJA ALBANKA U UJEDINJENIM NACIJAMA! Vlora Čitaku u vezi sa najgadnijom američkom političarkom, Srbi ne vole ni ime da joj čuju

„Nažalost, raspored predsednika Džordža V. Buša ne dozvoljava mu u ovom trenutku dodatno angažovanje i cenimo što to razumete. Predsednik Buš vam zahvaljuje na vašem interesovanju i želi vam sve najbolje“, navodi se u pismu koje je poslato u Prištinu, očigledno poručujući da nekadašnji predsednik SAD ne želi da ima ništa sa kosovskim Albancima.

S druge strane, Hilari Klinton objavila je u nedelju na društvenim mrežama u noći između petka i subote da je preminuo njen najmlađi brat Toni Rodam, tako da je teško očekivati da će moći da doputuje u Prištinu, dok je prisustvo jedina potvrdila nekadašnja američka državna sekretarka Medlin Olbrajt.

LAZANSKI RAZBIO SVE ILUZIJE! "Za Kosovo postoje SAMO DVA REŠENJA", ni jedno se Srbima neće dopasti!

Ona bi trebalo da održi i govor, kako je najavljeno, a spada u red američkih političara koji su se proslavili po antisrpskim izjavama. Podsećanja radi, Medlin je 2012. prilikom predstavljanja svoje knjige u Pragu, kada su je demonstranti nazvali „krvavom babom“, krenula da ih tera napolje uz povike: „Odvratni Srbi, napolje“.

- Iako nas okean razdvaja, uvek mislim na Kosovo i smatram da je moj najveći poduhvat kao državne sekretarke to što sam pomogla narodu Kosova - rekla je pre deset godina Medlin Olbrajt.

Medlin: Moj otac je voleo Srbe

Medlin Olbrajt je jednom prilikom u intervjuu izjavila:

- Moj otac je voleo Srbe i znao je da kaže: „Da nisam Čeh, voleo bih da sam Srbin.“ Tokom NATO kampanje neki su mi govorili da bi mi otac bio užasnut da zna kako se ophodim prema Srbima. Na to sam ja odgovarala da dobro poznajem svog oca i da on nikada ne bi odobrio ono što su određeni Srbi radili.

UPUTILA UŽASNO UPOZORENJE SRBIJI! Marin le Pen pomenula Kosovo, pa otkrila šta nas čeka u EVROPSKOJ UNIJI!