Kosovo
printscreen

 

Kosovo

printscreen

Kosovo, Foto: printscreen

 

* Predsednik Češke Republike ne isključuje mogućnost da njegova zemlja jednog dana povuče priznanje lažne države Kosovo

* Miloš Zeman dolazi u Srbiju 10. septembra gde će razgovarati najpre o privrednoj saradnji, ali i o pitanju Kosova i Metohije

* Jedan je od najoštrijih protivnika nezavisnosti tzv. države Kosovo

Predsednik Češke Miloš Zeman izjavio je, pred posetu Srbiji naredne sedmice, da ne isključuje da bi "teško, ali ipak jednog dana", Češka mogla da opozove priznanje nezavisnosti Kosova, jer, kako je kazao u razgovoru za Parlamentnji listi, "ratni zločinci ne bi trebalo da predvode bilo koju zemlju u Evropi".

Proslava Vidovdana na Gazimestanu!

youtube/Kosovo Sever Portal

Proslava Vidovdana na Gazimestanu!, Foto: youtube/Kosovo Sever Portal

- Cenim izjavu ministra (odbrane) Metnara da je priznanje Kosova bila diplomatska greška. Delim to mišljenje i ne isključujem, ako bude više zemalja koje će povući priznanje Kosova, da bi Češka Republika mogla da bude među njima. Usput, poslednje saopštenje Haškog tribunala o Kosovu kada je podneo ostavku predsednik kosovske vlade u izvesnoj meri tome ide na ruku - kazao je predsednik Zeman za taj alternativni proruski češki portal.

Pročitajte još:

Češki predsednik je kazao da je pogledao kojih je to 15 zemalja povuklo priznanje Kosova i video da su to nekakva ostrva u Mikroneziji, dakle ništa relevantno, a u Češkoj povlačenje priznanja otežava to što Češka nema nikakvu veću nacionalnu ili etničku manjinu i da bi bilo teško da se izdejstvuje povlačenje priznanja.

Ispitivana treći put kao svedok ubistva Olivera Ivanovića

AUTOR: Alo/Tanjug DATUM I VREME: 05.09.2019. 00:01 Ksenija Božović iz Građanske inicijative SDP, stranke Olivera Ivanovića, treći put je saslušana u Specijalnom tužilaštvu u Prištini kao svedok njegovog ubistva. Oliver Ivanović, Foto: EPA/Andrej Čukić Potpredsednica Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Ksenija Božović u četvrtak je treći put saslušana u Specijalnom tužilaštvu u Prištini, u svojstvu svedoka u slučaju ubistva lidera te stranke Olivera Ivanovića.

- Ne zaboravite da je Kosovo odbila da prizna Španija sa katalonskom manjinom. Kipar iz sličnih razloga. Slovačka sa mađarskom manjinom. Biće to teško da se izdejstvuje. Ali, ponavljam, ne isključujem da će jednom do toga doći. Ipak, ratni zločinci ne bi trebalo da vode bilo koju zemlju u Evropi - rekao je češki predsednik.

Kosovo

Tanjug/ Sava Radovanović

Kosovo, Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

Zeman je izjavio da je njegova poseta Beogradu od 10. do 12. septembra pre svega privrednog karaktera ali da će sa srpskim zvaničnicima razgovarati i o Kosovu.

Miloš Zeman

Youtube/Printscreen

Miloš Zeman, Foto: Youtube/Printscreen

- Naravno da podržavamo da se Zapadni Balkan postepeno približava Evropskoj uniji. Ja uvek dodajem, s izuzetkom Kosova. Tako da će Kosovo biti jedna od tema o kojoj ćemo u Srbiji razgovarati - rekao je Zeman.

Amerikanci u ofanzivi zbog Kosova, tri specijalca iz Vašingtona ove nedelje poslata da obave prljav posao, a cilj je više nego podmukao!

AUTOR: Blic/D.S. DATUM I VREME: 04.09.2019. 20:47 Sramno! Albanci, Priština, Kosovo i Metohija, Foto: EPA Predstavnici Srbije će u toku ove nedelje o Kosovu razgovarati sa tri visoka američka zvaničnika. Iza toga se krije uverenje SAD i namera da između izbora u Prištini i Beogradu iskoriste dragocenih šest meseci da se postigne kompromisno rešenje, smatraju sagovornici.

U Zemanovoj pratnji je i jedan od lidera socijaldemokratske stranke, šef međuparlamentarne grupe Češka-Srbija, jedan od organizatora redovnih manjih protesta protiv nezavisnosti Kosova u Pragu i toga što je Češka tu nezavisnost priznala, iako i prethodni predsednik Vaclav Klaus i sada Miloš Zeman odbijaju da se u Prištini imenuje ambasador, tako da diplomatsko predstavništvo funkcioniše na nivou otpravnika poslova, bez nade da se odnosi u dogledno vreme dignu na viši nivo.

Albanci, Priština, Kosovo i Metohija

EPA

Albanci, Priština, Kosovo i Metohija, Foto: EPA

Iako mediji u Češkoj primećuju pojačanu aktivnosti srpskih vlasti i diplomatsku ofanzivu da zemlje koje su priznale Kosovo to priznanje povuku, u Češkoj se ni ne vodi nikakva rasprava niti se čuju glasovi o tome da bi češka vlada mogla makar da razmatra povlačenje priznanja Kosova.

Srpski carinici zaustavili "porše", nisu mogli da veruju ko je za volanom! Sve službe ALARMIRANE!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 05.09.2019. 11:49 Hitno Foto: printscreen * Zaustavljen Porše '''911 Carrera 4 GTS'' na administrativnom punktu Merdare * Odmah identifikovano lice albanske nacionalnosti * Srpski carinici alarmirali sve službe Carinici su na administrativnom punktu Merdare zaustavili i zadržali skupoceni Porše '''911 Carrera 4 GTS'' koji nije bio registrovan, niti prijavljen.

Zeman je prvi češki visoki zvaničnik koji to pominje, međutim, spoljnu politiku Češke kreira vlada, dok šef države ima čisto ceremonijalnu ulogu.

BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!

 

Komentari (1)

Salim

06.09.2019 19:18

Eh jednog dana verujem neće biti ni njega ni puno od onih koji navodno ne priznaju Kosovo. Francuska čeka sjednom nogom ali ne zna da li levom ili desnom. Čekaj magare dok niče trava, trava niče a magare...................