Gračanica
Printskrin
Gračanica

Printskrin

Gračanica, Foto: Printskrin

Predsednik Opštine Gračanica, Srđan Popović izjavio je danas da će hitno sazvati sastanak sa predstavnicima Kosovske policije i Kfora, a povodom učestalih krađa u Gračanici.

Popović za Kosovo Onlajn kaže da je od jutros na terenu i da je, koliko i sami meštani, zabrinut zbog krađa i upada u kuće žitelja Gračanice. On je istakao da se pljačkašima mora stati na put i da se ne sme dozvoliti da situacija izmakne kontroli.

Ovde nisu u pitanju samo krađe, ovde su u pitanju i životi meštana, ono što je važno, jeste da građani moraju da se osećaju sigurno u našoj opštini, a na institucijama je da preduzmu sve mere ne bi li predupredili ovakve stvari, rekao je Popović. On je naveo da zabrinjava što su krađe učestale.

ONI SU LIKVIDIRALI OLIVERA IVANOVIĆA Srpski bezbednjaci otkrili: Evo kako su Albanci organizovali svirepo ubistvo (FOTO)

"Nije prvi put da se suočavamo sa ovakvim situacijama i na početku mog mandata smo imali slične događaje, tada su na pravi način reagovali i policija i Kfor i mogu da kažem da je jedno vreme situacija bila zadovoljavajuća na terenu. Mi ćemo agilnije nastupiti prema ovakvim problemima i sigurno ćemo tražiti odgovore od policije i od Kfora“, rekao je Popović.

Posle obijanja kuća porodica Dančetović i Simić koje se dogodile u četvrtak 19. decembra, pljačkaši su sinoć upali u kuću Nebojše Jorgića u ulici Dragana Ristića. Podataka o tome šta su odneli još uvek nema.