Hašim Tači
Promo
Hašim Tači, Foto: Promo

* Predsednik tzv. Republike Kosovo Hašim Tači boravi u SAD

* Kako se saznaje, Tači je u Ameriku otišao na mala vrata, a glavnu ulogu odigrao je albanski lobi i najmoćnija Albanka i ambasadorka tzv. Kosova u Vašingtonu Vljora Čitaku

* Podsećamo, kosovski predsednik još u sredu je otputovao u zvaničnu posetu SAD

Predsednik tzv. Republike Kosovo Hašim Tači boravi u SAD, gde će se na jednom od religijskih skupova koje priređuje Donald Tramp sastati i s predsednikom Amerike.

"HOĆEŠ DA SE DODVORIŠ SRBIMA" Češka pokreće akciju o Kosovu koja će rastaviti Evropu, Zeman gura ruku u osinje gnezdo!

Kako se saznaje, Tači je u Ameriku otišao na mala vrata, a glavnu ulogu odigrao je albanski lobi i najmoćnija Albanka i ambasadorka tzv. Kosova u Vašingtonu Vljora Čitaku.

- Na Kosovu slede izbori i veliki novac i uticaj su pokrenuli Albanci kako bi se pred njih Tači sastao s nekim od vodećih ljudi u SAD, pa čak i s predsednikom Trampom. Procena je da bi to značajno popravilo rejting Tačiju, koji je potreban Amerikancima za još mnoge stvari na Kosovu - kaže izvor iz diplomatskih krugova u Vašingtonu.

Amerika zavrnula uši Evropi i poslala Merkelovu u ćošak! Ovaj čovek će voditi glavnu reč na Kosovu!

Zna se ko će voditi glavnu reč u dijalogu Beograda i Prištine Angela Merkel, Foto: Tanjug/AP * Vašington je jasno i glasno rekao svoje i izašao sa imenom Metjua Palmera kao specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan, a brže bolje to je htela da uradi i EU, ali je na kraju

Prema njegovim rečima, čitavu mašineriju je pokrenula Vljora Čitaku, baš kao što je to učinila kad je trebao da se ispromoviše i Kadri Veselji u Americi.

VUČIĆ SE OBRAĆA CELOM SVETU! Počinje glavni skup u Njujorku, dolaze svi lideri država, objavljeno kada će se čuti glas Srbije!

Vljora je veoma jak igrač i ona će biti sve vreme uz Tačija u Njujorku. Ništa ne može da prođe bez njenog znanja u Americi - kaže izvor.

Vljora Čitaku, Foto: Printscreen

Podsećamo, kosovski predsednik još u sredu je otputovao u zvaničnu posetu SAD.

U Ajovi je posetio pripadnike KBS koji su na u obuci u Nacionalnoj gardi, a u nastavku posete SAD boraviće u Njujorku gde će učestvovati u radu Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija i prisustvovati prijemu kod predsednika SAD Donalda Trampa, navodi se u saopštenju Kabineta kosovskog predsednika.

Kosovski predsednik takođe će i prisustvovati večeri koju visoka predstavnica Evropske Unije, Federika Mogerini organizuje za lidere Zapadnog Balkana.

ALBANAC POSLAO ZASTRAŠUJUĆU PORUKU Priština prešla sve granice! Hoće da zapečate sudbinu Srbije - Konačni sporazum ili ništa!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je jutros mogućnost da će se tokom predstojeće službene posete Njujorku sastati nakratko i s američkim predsednikom Trampom, piše Espreso.

„Još ne znam da li ću da idem u nedelju ili ponedeljak, sad nešto Tramp zakazuje nekakve religijske skupove, pa vidim da će Albanci da se hvale da su tamo bili, da su se sastali s Trampom stvarno, a nisu. Pa ne znam da li da i mi tu idemo i da mi glumimo kao da smo pričali 100 sati, a u stvari smo došli da se slikamo i da prozborimo minut, a svaki minut je vredan s predsednikom Amerike, pa ćemo da vidimo. To je sad na službama da te stvari reše,“ rekao je Vučić.

ANALITIČAR MILOVAN JOVANOVIĆ O KOSOVU "Vučić spasava šta se spasiti može"

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina