PRIŠTINA TRAŽI ONO NEMOGUĆE Pre sedenja za stolom u Briselu, sačekaće na odobrenje koje dolazi direktno iz Beograda, ali to neće DOČEKATI!

U Delegaciji Platforme obećava se da "neće biti sporazuma dok ne bude dogovora o svemu"

Ramuš Haradinaj, Hašim Tači
Ramuš Haradinaj, Hašim Tači, Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Zvanična Priština stavila je uslov da bude uključena u dijalog o konačnom sporazumu sa Srbijom. Pre sedenja za stolom u Briselu, oni će morati da sačekaju da Srbija pristane da lažna država Kosovo učestvuje, piše Koha Ditore.

Uslov se zasniva na devetom principu, od ukupno deset, Platforme za konačni, sveobuhvatni i pravno obavezujući sporazum o dijalogu za normalizaciju odnosa između dve država, dokument koji predstavlja zvanično stanje dijaloga.

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj, Foto: AP Photo/Visar Kryeziu

Platformu, čiju kopiju je obezbedila "Koha Ditore", odobrila je u četvrtak delegacija za pregovore sa Srbijom, sa sadržajem koji je prethodno dogovoren sa najvišim državnim predstavnicima. On će biti stavljen na glasanje u petak u Skupštini lažne države Kosovo.

U Delegaciji Platforme obećava se da "neće biti sporazuma dok ne bude dogovora o svemu". Među postavljenim principima je neuspeh podele državne teritorije, neuspeh promene Ustava, uzajamnost prava između kosovskih Srba i Albanaca u Srbiji. Navedene su teme za koje će se tražiti da budu rešene. U međuvremenu, predviđeno je da se sporazumom uspostavi tribunal koji će se baviti zločinima koje je Srbija navodno počinila na Kosovu. Predviđeno je da se o konačnom sporazumu o tome izjasni Skupština lažne države Kosovo nakon što se unapred prenese na referendum.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi