Ramuš Haradinaj
AP Photo/Visar Kryeziu
Ramuš Haradinaj

EPA/VALDRIN XHEMAJ

Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

 

* Ramuš Haradinaj je rođen 3. jula 1968. godine u mestu Glođane kod Dečana

* Bio je jedan od glavnih komandanata terorističke OVK, premijer tzv. vlade Kosova od 2004. do 2005. godine

* Lider je partije Alijansa za budućnost Kosova

Ramuš Haradinaj

Tanjug/Dimitrije Goll

Ramuš Haradinaj, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Radna grupa će biti Državna komisija za održavanje i održavanje državnih granica i, ako je potrebno, biti podržana dodatnom ekspertizom u sprovođenju dodijeljenih zadataka

Prva odluka usvojena na današnjem sastanku Vlade bila je ovlašćenje za predstavljanje Kosova u Radnoj grupi za reviziju i ispravljanje granice sa Crnom Gorom.

Radna tela se imenuju na osnovu Zajedničke deklaracije predsednika od 16. februara 2018. godine, koja predviđa osnivanje Zajedničkog radnog tela za preispitivanje i ispravljanje granične linije u sektorima u pravcu Riakori i kule Žlebit.

Pročitajte još:

Radna grupa će biti Državna komisija za održavanje i održavanje državnih granica i, ako je potrebno, biti podržana dodatnom ekspertizom u sprovođenju dodijeljenih zadataka.

Hašim Tači, Ramuš Haradinaj

EPA/VALDRIN XHEMAJ

Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Podsetimo, na kraju na kraju sednice Vlade tzv. Kosova saopštio da podnosi neopozivu ostavku, a kao razlog je naveo to što je dobio poziv da da iskaz pred Specijalnim sudom u Hagu, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine.

- Podnosim neopozivu ostavku sa pozicije premijera Republike Kosova. Želim da vam se zahvlim na ukazanom poverenju i podršci. Razlog je taj što sam dobio poziv od Specijalizovanih veća u Hagu kao osumnjičeni - kazao je na zasedanju Vlade Haradinaj, prenosi Radio Slobodna Evropa.

BONUS VIDEO: Miki Manojlović zaplakao tokom potresnog govora, Makronu OČI PUNE SUZA!