Kosovo, skupština
AP
Kosovo, skupština

AP

Kosovo, skupština, Foto: AP

Tekst rezolucije usvojen je nakon diskusije u kojoj je poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Sami Kurteši, rekao da je taj dokument degradiran jučerašnjom inicijativom predsednika parlamenta Kadrija Veseljija o uspostavljanju krivičnog suda za zločine koje su počinili Srbi.

RAČAK SE DIŽE IZ MRTVIH Navodni masakr i silovanja prete Beogradu! Sve se kuva u londonskoj kuhinji!

Pedstavnik DKP Ljuštaku smatra da bi nacrtom rezolucije trebalo predvideti i pokušaj biološkog istrebljenja, budući da je, kako tvrdi, tokom poslednjih sukoba na Kosovu postojala i takva tendencija.

"Želimo da osudimo mračan čin srpske države. Ako imamo priliku da napravimo tribunal, to je dobrodošlo. Slažem se sa svim što je predloženo ovim dokumentom", rekao je Ljuštaku, prenela je Kosovapres.

ILI ŽEŠĆE PROVOCIRA ILI JE TOTALNO PROLUPAO Haradinaj: Ideja Srba je stara čitav vek, žele da podele albansku teritoriju!

Poslanik DSK Armend Zemaj je dodao da je utvrđeno, a parlament to treba da usvoji, da je, kako je rekao, "država agresor na Kosovu počinla genocid".

"NAĆI ĆEMO VAS, KUKAVICE" Veselji otvoreno zapretio Srbima, pričao o načinu kažnjavanja, a onda rekao da će završiti ono što je OVK započela!

TEROR NE JENJAVA Albanci zabranjuju srpske tablice na Kosovu i Metohiji!

VESELJI PRETI OTIMANJEM LJUDI PO SRBIJI?! Kukavice, naći ćemo vas! Završićemo ono što je OVK započeo kad ste pobegli!