HARADINAJ OPET PRETI Pogodila ga izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

Premijer nepriznate države Kosovo Ramuš Haradinaj kazao je da će učiniti sve što je potrebno da bi sačuvao teritorijalni integritet Kosova.

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj, Foto: AP Photo/Visar Kryeziu

Premijer nepriznate države Kosovo Ramuš Haradinaj kazao je da će učiniti sve što je potrebno da bi sačuvao teritorijalni integritet Kosova.

On je reagovao na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je sinoć u Vranju rekao da ne priznaje nezavinost države Kosova.

 

- Njegove izjave su otvoren napad na suverenitet i teritorijalni integritet Kosova i ugrožavaju mir, stabilnost i bezbednost na Kosovu, regionu i šire. Kao premijer Kosova obećavam da ću preduzeti sve ustavne i pravne radnje u cilju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova - kazao je Haradinaj.

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/Ronald Zak

Podsetmo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ne priznaje granice nezavisnog Kosova kao njegovi prethodnici i dodao da se po tome razlikuje od njih.

Kada im kažete pokušaćemo da spasemo nešto i sve što se spasiti može, pre svega glave naših ljudi i da sačuvamo sve što možemo u Srbiji, oni kažu, mi hoćemo da imamo i ono što nemamo i ono što smo mi dali. Mi im kažemo nećemo da imamo granice na Jarinju i Brnjaku između Srba i Srba, oni kažu, ne, ne, ti bi da menjaš granice - rekao je Vučić u Vranju i nastavio:

- Da, ja ne priznajem granice nezavisne države Kosovo kao što su oni napravili i po tome se mi razlikujemo. To su različite politike, ali naša politika nije politika neozbiljnosti i neodgovornosti - istakao je Vučić.

Kako je rekao, zna kako se dobijaju aplauzi, ali da ih on ne želi.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi