Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji
president-ksgov.net
Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji

president-ksgov.net

Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji , Foto: president-ksgov.net

Suština sramne platforme, za koju mnogi analitičari tvrde da je nezvanična objava rata Srbiji, jeste da se Srbija natera da pruzna nezavisnost Kosova.

Pročitajte još:

 

No, u samom uvodu platforme za rat pozivaju na mišljenje suda u Hagu, koje je delo Đilasovog partnera Jeremića.  

- Nakon proglašenja nezavisnosti 17. februara 2008. godine, Kosovo je nzavisna suverena država. Međunarodni sud pravde je 22. jula 2010. godine potvrdio da je proglašenje nezavisnosti Kosova u skladu sa međunarodnim pravom. Ubrzo nakon toga, 9. septembra, Generalna skupština Ujedinjenih nacija, koja je sudu i uputila pitanje tražeći njegovo savetodavno mišljenje, uzela je u obzir presudu Suda i podstakla budući dijalog između Republike Kosovo i Republike Srbije pod pokroviteljstvom Evropske unije, a u cilju unapređenja saradnje između dve države, postizanja napretka na putu ka EU i poboljšanja života ljudi - navodi se u uvodnoj tački skandalozne platforme.

Preporučujemo i ovo:

 

Tadašnji minstar srpske diplomatije koji je radio isključivo za svoj džep, a ne za interese Srbije, Šiptarima je trasirao put ka učlanjenju u pojedine institucije, dok sadašnja vlast na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem mora da vadi kestenje iz vatre i da sa sačuva ono što su prethodnici bez ikakve griže savesti poklonili krvnicima.