Petar Petković
Tanjug
Petar Petković

Tanjug

Petar Petković, Foto: Tanjug

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke dr Petar Petković učestvovao je danas na međunarodnoj konferenciji "Bolji život za sve", u organizaciji Međunarodnog odeljenja Centralnog komiteta Komunističke partije Kine.

Na Konferenciji posvećenoj borbi protiv siromaštva, Petković je istakao rezultate koje je Srbija na tom polju postigla zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije, počevši od istorijske stope nezaposlenosti koju smo postigli do činjenice da smo prvi po rastu BDP u Evropi.

Petković je posebno zahvalio kineskom narodu i rukovodstvu koje nam je pomoglo u najznačajnijem momentu borbe protiv virusa Kovid 19, zbog čega je Srbija druga u Evropi po procesu imunizacije. Još jednom je istaknut značaj strateškog partnerstva SNS i KPK, kao i najboljeg mogućeg odnosa Srbije i Kine, kao rezultat ličnog prijateljstva predsednika Vučića i predsednika Si Đinpinga.

Petković je imao retku priliku da se kao član GO SNS obrati učesnicima konferencije koja je okupila 318 učesnika i 200 političkih partija iz celog sveta.

Konferencija se održava u kineskoj provinciji Sinkjang, a glavne teme razgovora odnosile su se na boljitak i očuvanje zdravlja, bezbednost, jedinstvo i solidarnost među etničkim grupama, kao i oslobođenje od siromaštva sa posebnim akcentom na iskustva Narodne Republike Kine u tom domenu.