Metju Palmer
Tanjug
Metju Palmer

Tanjug

Metju Palmer, Foto: Tanjug

On je u zajedničkom intervju za Desk na KTV sa specijalnim posrednikom EU za dijalog Srbije i Kosova, Miroslavom Lajčakom, rekao da SAD snažno podržavaju taj proces.

- Nerado postavljam rok za dijalog. Ali apsolutno delimo cilj naših partnera iz Evropske unije da proces poguraju napred, posebno da brzo napreduje - kazao je Palmer.

Rekao je da bi SAD želele da imaju pravno obavezujući sporazum o punoj normalizaciji odnosa Srbije i Kosova, koji otvara jasan put ka evropskim integracijama.

- Podstaći ćemo Beograd i Prištinu da se ozbiljno angažuju i poguraju stvari napred što je pre moguće - rekao je Palmer.

Lajčak je rekao da će se, kada se Kosovo pridruži EU, "njegov glas čuti i poštovati" i da se pridruživanje EU ne može dogoditi bez normalizacije odnosa sa Srbijom.

Posrednik EU je rekao i da radi u istom smeru kao i Palmer, na normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Komentari (6)

Sumadinac

03.03.2021 08:34

Nećeš Palmere to sigurno uspeti je u ovoj zemlji se pita i narod a ne samo vlast. FYTAM

nes

03.03.2021 09:37

ma koji si ti moj ovdeda postavljas rok

DT

03.03.2021 10:21

Koliko je ovaj pacov od Siptara i EU kojota dobio para da se Srbiji oduzme deo teritorije sa kojom je krvno povezana...cim je nesto ovako izjavio,proci ce kao bos po trnju jer od dogovora kao i njegovi bivsi ostali zvanicnici nisu uspeli u tome...pa nece ni ovaj uspeti. Koliko si dibio srebrnjaka, toliko ti dusa vredi.

Pop

03.03.2021 10:27

Америка још сања да може да намеће и тера воду на своју воденицу ама ми у код нас имамо наше воденице и нашу воду и не интересује нас њихови захтеви. Како рече Вучић бре нисмо више џак за ударање.

vuk

03.03.2021 11:19

Sve su to podmetači i licemeri.

Trig

03.03.2021 11:52

Samo neka i dalje sanja,majmun jedan izopaceni....