Aljbin Kurti
EPA
Aljbin Kurti

EPA

Aljbin Kurti, Foto: EPA

Izvori Kosovo Onlajna takođe kažu da su u DSK odlučili da počnu sa sakupljanjem potpisa za sazivanje sednice Skupštine za obaranje Vlade Kosova.

Da će Demokratski savez Kosova pokrenuti proceduru za izglasavanje nepoverenja Vladi premijera Aljbina Kurtija potvrdio je večeras i lider DSK Isa Mustafa u obraćanju medijima nakon predsedništva te stranke.

Mustafa je napomenuo da je Samoopredeljenje prekršilo koalicioni sporazum i naveo i da unutar vladajuće koalicije postoje nesuglasice u vezi ukidanja takse na robu iz Srbije.

Isa Mustafa

Republic of Kosovo Office of the

Isa Mustafa, Foto: Republic of Kosovo Office

"DSK insistira na potpunom i bezuslovnom ukidanju takse kao što to traže SAD.

Novi zaplet u odnosima DSK i Samoopredeljenja krenuo je sinoć kada je posle najave predsednika Kosova Hašima Tačija o uvođenju vanrednog stanja premijer Kosova Aljbin Kurti rekao da je to ekstremno i nepotrebno, da bi zatim Veljiu saopštio da DSK podržava predlog Tačija i da Kosovo mora hitno da uvede vanredno stanje.

Kurti je zbog toga danas odlučio da smeni Veljiua.

Komentari (3)

Dragan Niš

19.03.2020 10:29

Ma foliranti,lažovi glumataju i režiraju razne situacije kako bi izbegli ukidanje taksi i pregovore sa Srbijom.A ujedno skreću svojim sunarodnicima ,albancima,pažnju sa problema i stanja koje je alarmantno na Kosovu i po pitanju ekonomskog stanja i po pitanju sposobnosti u odbrani od virusa ,što je mnogo bitnije nego bavljenje izborom vlade.

miksx

19.03.2020 17:26

@Dragan Niš - Igre za vlast, samo koriste situaciju za obracun briga njih za ukidanje taksi vec im je samo bitna fotelja i licno bogacenje i moc.

Razuman Srbin

19.03.2020 13:26

A da konacno svi oni odu na visegodisnje robije koje su odavno zasluzili zbog nebrojenih monstruoznih ratnih zlocina, kriminalnog organizovanja, sverca droge, belog roblja, ubijanja svedoka, kidnapovanja i maltretiranja, otimanja imovine, unistavanja Kosova i Metohije i narusavanja integriteta svoje zemlje, Republike Srbije.