SRBIJA UCENJENA KAO NIKAD DO SAD! Ovo je cilj Amerikanaca na Balkanu, iz Vašingtona stigla nepristojna ponuda Beogradu!

Amerikanci su poslali Beogradu nepristojnu ponudu!

Donald Trump
Donald Taump, Foto: Profimedia

Američke diplomate spremile su novu ucenu za Srbiju kojom ponovo od nas traže da zaratimo sa Rusijom i Vladimirom Vladimirovičem Putinom.

Direktan ultimatum

Amerikanci su poslali Beogradu nepristojnu ponudu koja doslovce glasi: Ako uvede sankcije Moskvi, Vašington će podržati plan da se centralnoj Srbiji pripoji sever Kosova.

Kosovo
Kosovo, Foto: Printscreen

Ova poruka je srpskim vlastima preneta nezvaničnim diplomatskim kanalima i njom je nedvosmisleno stavljeno do znanja da će Amerikanci izgurati podelu Kosova ukoliko se Srbija obaveže da prekine sve kontakte sa Moskvom , odustane od članstva u Evroazijskoj uniji, kao i da u doglednijoj budućnosti pristupi NATO paktu.

Naši odlično obavešteni diplomatski izvori objašnjavaju da su se Trampovi saradnici na ovaj korak namerno odlučili neposredno uoči sastanka predsednika Vučica sa Putinom u Pekingu, kao i uoči samita u Berlinu koju su inicirali nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski lider Emanuel Makron.

-Beograd je diplomatskim kanalima dobio ponudu koja kaže da će Vašington podržati podelu Kosova, odnosno opciju da se sever Kosova pripoji centralnoj Srbiji ako se Beograd odrekne saradnje sa Rusijom. Od Srbije se očekuje i da se odrekne članstva u Evroazijskoj uniji, ali i da se obaveže da će se u budućnosti približiti NATO paktu.

Protest, Kosovo
Protest, Kosovo, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Da je Vašington ozbiljan u nameri da uceni Srbiju, potvrđuje i američki analitičar Edvard Džozef koji u Americi važi za stručnjaka bliskog Stejt departmentu.

-Potpisivanje sporazuma o slobodnnoj trgovačkoj zoni s Evroazijskom unijom i članstvo Srbije u toj organizaciji koju predvodi Rusija bio bi put bez izlaza za Srbiju. Nadam se da je predsednik Vučić svestan koliku bi štetu to izazvalo za Srbiju, koja je u odmaklom pregovaračkom procesu sa EU. To bi od Srbije napravilo ruski satelit u Evropi, a srpska deca bi bila znatno siromašnija nego danas- poručio je Džozef za Glas Amerike.-

Predsednik Srpskog spoljno-političkog kruga Milisav Paić ocenjuje da je Džozefova izjava na liniji nastojanja Zapada da Srbiju primora da bude disciplinovani sledbenik.

Povezane vesti

 • Korisnik: Rade
  19/04/2019 - 18:18
  hahaha, bas su smesni u svojim nastojanjima da Srbiju "prevedu zednu preko vode". Ocigledno je da je Srbija konacno krenula pravim putem suradnje sa prijateljima sto jako smeta neprijatelje pa su poceli popustati u svojim apsolutnim i bezobraznim zahtevima. Posto nas EU nece vec 30 godina i nikada necemo biti deo njih, buduci da je Srbija kriva za dva poraza ovih koji vode EU i Svet, u dva prosla svetska rata, Srbiji nikada nece biti oprosten njen slobodarski duh i dok je potpuno ne pokore.
 • Korisnik: sara
  19/04/2019 - 14:55
  Pa nisu srbi maloumni kao šiptari pa da ih ucenjujete!!!. Šta imate vi ameri da nas ucenjujete i nudite nešto što je naše. Rusija i Kina su naši verni prijatelji i nikada nećemo ih izdati. Rusija i Kina postaju svetske sile, a vaša moć pada sve niže i niže.
 • Korisnik: Esad
  18/04/2019 - 13:31
  Prvo izlaz na More Jadransko ,pripajanje svih osptina Srbiji a mi onda dajemo potpis a ovako,nadam se da nis o vise naivni kao 90ih,jer do 90ih smo imali prave borce na svim pozicijma i sa njima njje bilo lako.
 • Korisnik: mare
  18/04/2019 - 13:29
  Bože sačuvaj!!!
 • Korisnik: Mr.Kamenjarac
  18/04/2019 - 10:08
  Srbijo! Trazi ostetu od tih ZLIKOVACA za bombardovanje
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi