Kadri Veselji
AP/Visar Kryeziu
Kadri Veselji

AP/Visar Kryeziu

Kadri Veselji, Foto: AP/Visar Kryeziu

Poslednjih dana građani i političke partije iskazuju nezadovoljstvo zbog promene jednog biračkog centra u Bošnjačkoj mahali. Birački centar, koji je do sada bio smešten u administrativnoj kancelariji, promenjen je - a vlasnik objekta u kome će se glasati 6. oktobra je potpredsednik Skupštine Severna Mitrovica i član DPK (čiji je predsednik Kadri Veselji), Baškim Cimilji.

PROČITAJ JOŠ:

Predsednik Opštinske izborne komisije Severna Mitrovica, Slobodan Dimitrijević, potvrdio je tu informaciju za Kosovo Online i naglasio da je „ta odluka konačna i potpisana je od strane predsednice CIK-a Valjdete Dake“.

Prema zakonu o izborima, birački centar ne bi trebalo da bude udaljen više od 3 km od mesta u kome žive glasači, pa se građani sa razlogom pitaju da li je baš Cimiljijev objekat morao biti odabran za birački centar.

Kosovo

Alo!

Kosovo, Foto: Alo!

Izražava se i sumnja u regularnost izbornog procesa, a najglasniji u tome su funkcioneri Demokratskog saveza Kosova i Pokreta Samoopredeljenje.

Elitne jedinice aktivirane! Iran je doneo odluku posle koje nema povratka!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 23.09.2019. 12:06 - 23.09.2019. 14:38 Hitno Foto: printscreen Iranske vlasti su oslobodile britanski tanker „Stena impero" koji je Korpus čuvara islamske revolucije zaplenio u Ormuskom moreuzu , javila je televizija „Skaj njuz Arabija". AUTOR: Alo/Tanjug/V.M. DATUM I VREME: 22.09.2019. 22:23 Vojska hitno poslala pojačanje.

Na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima zakazanim za 6. oktobar, u Severnoj Mitrovici građani će moći da glasaju u sedam biračkih centara.

BONUS VIDEO: