Aljbin Kurti
Facebook printescreen
Aljbin Kurti

Facebook printescreen

Aljbin Kurti, Foto: Facebook printescreen

Otkad je većina nas čula za njega, a to je sasvim sigurno više od decenije i po, osvedočeni srbomrzac Aljbin Kurti zalaže se, najvatrenije od svih prištinskih političara, za ideju velike Albanije.

Kurti ih je zvao da se fotografišu, a oni mu rekli - NE! Uvreda neslućenih razmera! Sve zbog jednog obeležja!

AUTOR: KoSSev/D.S. DATUM I VREME: 09.10.2019. 09:37 Užas! Priština, Foto: Tanjug Vođa Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, u svojoj kancelariji i dalje drži samo (albansku) nacionalnu zastavu i ni na koji način ne prihvata zastavu Republike Kosovo, piše Kossev pozivajući se na prištinski "Zeri".

Pošto je posle nedeljnih izbora na Kosmetu konačno dočekao svojih pet minuta, Kurtijevo prezime najčešće se pominje u trci za premijersku poziciju u Prištini.

NE ODUSTAJE! Kurti otkrio svoj prvi potez na mestu premijera Kosova, Srbima se crno piše!

O njemu znamo relativno najmanje osim da ne krije mržnju prema Srbima i svemu što je srpsko kao i da je u nekoliko navrata pravio incidente u prištinskom parlamentu sa suzavcem i dimnim bombama te izazivao Srbe crtajući mape tzv. velike Albanije na kojima je Albaniji pripajao ne samo Kosmet već i Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Rođen je 1975. godine na Kosovu pošto mu se otac Albanac doselio iz Crne Gore u Prištinu u potrazi za poslom gde je upoznao i oženio se tamošnjom učiteljicom.

Kurti je fakultet završio u Prištini, a "kalio" se radeći kod prepredenog SFRJ disidenta i albanskog političara Adema Demaćija u vreme kada je postao politički predstavnik terorističke OVK.

Aljbin Kurti

Facebook printescreen

Aljbin Kurti, Foto: Facebook printescreen

U vreme parlamentarnih izbora 2017. godine Kurti je ocenjen kao "najsiromašniji" kandidat za tadašnjeg premijera južne pokrajine. On je tada prijavio imovinu vrednu 85.000 evra, ali na ime supruge Rite Knudsen, inače Norvežanke i stručnjaka za temu terorizma?!

"KOSOVO NIKADA NEĆE BITI DRŽAVA" Novi šef EU diplomatije zapalio salu: Srbiju dobro poznajem, prvo što ću da uradim je da odem u Prištinu!

Kurti je tada naveo da ne raspolaže ušteđevinom kao i da mu je godišnji prihod 18.824 evra...

Naime, pre šest godina Kurti se oženio Norvežankom Ritom koja se bavi istraživanjem u oblasti borbe protiv terorizma, radikalizma, ekstremizma i slično...

KURTI SKOVAO PLAN PROTIV SRPSKE LISTE! Obelodanio kog ministra neće u novoj vladi!

Interesantna profesija za suprugu čoveka koji je mesec dana uoči prekjučerašnjih izbora najavljivao biračima da će proterati srpski jezik sa Kosmeta...

BONUS VIDEO: Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare