Nikola Bešević
Facebook/Printscreen
Nikola Bešević

Facebook/Printscreen

Nikola Bešević, Foto: Facebook/Printscreen

 

* U Prištini je sinoć u sedamdeset drugoj godini iznenada preminuo novinar, likovni kritičar i slikar Nikola Bešević

* Svoj profesionalni život posvetio je novinarstvu

* Najduže je radio u redakciji lista "Jedinstvo" gde je uređivao Кulturnu rubriku koja je bila među najboljim u Jugoslaviji

 

Posebno je pratio tokove na savremenoj slikarskoj sceni , pisao i govorio na izložbama slikara Кosova i Metohije.

Bešević je intezivno slikao i svoje radove slao prijateljima kao praznične čestitke. Njegove slike su ekspresivni fragmenti i zapisi jedne osetljive i prirodu u odnosu sa svetom koji mu nije naklonjen.

"NEĆU NENADA RIKALA, KAD IMAM NENADA RAŠIĆA" Kurti otkrio s kim će sarađivati! Neće Srbe koji govore Kosovo i Metohija i nazivaju OVK zločincima!

Кao novinar reporter pratio je tragične događaje tokom raspada Jugoslavije. Posle Nato bombardovanja i sukoba na Кosovu 1999. ostao je da živi i radi u Prištini odakle je sarađivao, pisao i fotografisao za više beogradskih redakcija, a najviše se, zajedno sa svojom suprugom Armenijom, javljao za Agenciju "Beta".

NE ODUSTAJE! Kurti otkrio svoj prvi potez na mestu premijera Kosova, Srbima se crno piše!

Kosovo

Alo!/ Dejan Briza

Kosovo, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Pratio je brojne i važne događaje na posleratnom Кosovu putujući, najčešće bez pratnje i zaštite. Mediji su zabeležili da je nekoliko puta bio meta napada. Njegovi izveštaji bili su često jedini izvor informacija, pamte se njegove reportaže o raseljenim Srbima i njihovim pokušajima da se vrate i opstanu u zavičaju.

ŠOK NA KOSOVU! TESNA POBEDA NA IZBORIMA Prebrojano 100 odsto glasova! Rezultati kakve niko nije očekivao!

Kurti se obratio novinarima na tečnom srpskom, svi se preznojavali dok je govorio o Miloševiću i planu za Kosovo! (VIDEO)

AUTOR: Kurir/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 08.10.2019. 00:56 Potiče iz albanske porodice iz mesta Vladimira. Aljbin Kurti, Foto: Youtube printscreen Aljbin Kurti (44), nekadašnji vođa Studentskog pokreta Lider, nekada marginalnog, sada posle izbora pobedničkog Pokreta Samoopredeljenje, postao je ključna figura kosovske političke scene i najozbiljniji kandidat za premijera.

Živeo je u Prištini i nikada nije napuštao svoj grad. Bio je član Udruženja novinara Srbije, dobijao nagrade za novinarstvo. Nikola Bešević biće sahranjen danas u 13 sati na gradskom pravoslavnom groblju u Prištini.

NEPRIJATELJI SRBIJE NA JUGU SLAVE! Stiže vojnim avionom!

"KOSOVO NIKADA NEĆE BITI DRŽAVA" Novi šef EU diplomatije zapalio salu: Srbiju dobro poznajem, prvo što ću da uradim je da odem u Prištinu!

AMERIKA JE ODLUČILA! Vlada na pomolu, ni Kurti, ni Haradinaj! Ovo su političari koje hoće da vide na čelu Kosova!

BONUS VIDEO: Fudbalerima Crvene zvezde zabranjen ulaz na Kosovo