Kosovo
printscreen
Kosovo

printscreen

Foto: printscreen

* Rusija zahteva od Velike Britanije razjašnjenje povodom navoda da je osnivač organizacije „Beli šlemovi“ bivši britanski agent Mi-6

* Navodi se da je sarađivao sa Al Kaidom dok je bio aktivan na Kosovu

* Reč je o Džejsmu le Mezjureu

Kako se navodi, on je, između ostalog, sarađivao sa Al Kaidom dok je bio aktivan na Kosovu.

Kako je pojasnila, reč je o Džejsmu le Mezjureu, koji je bio prisutan u mnogim zemljama širom sveta tokom konfliktnih situacija, između ostalog i na Balkanu, ali i na Bliskom istoku.

"CRNA GORA JE MALA, NE MOŽE SE NIŠTA SAKRITI" Aljbin Kurti je Srbin! Potiče od Kurtovića iz sela kod Ulcinja, a prezime je skoro promenio!

DAO SEBI ZA PRAVO Pacoli: Izborni rezultati su lažni, uključivanje glasova iz Srbije istorijska greška

"Istraživanja su ukazala na to da je taj bivši agent koketirao sa terorističkim organizacijama dok je bio aktivan na Kosovu. Između ostalog, u njegovom timu su bili prisutni pripadnici Al Kaide", istakla je Zaharova.

Marija Zaharova

Tanjug/Dimitrije Goll

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Tim rečima Zaharova je prokomentarisala izjavu zamenika britanskog ministra inostranih poslova Endrjua Marisona o tome da su predstavnici "Belih šlemova" navodno postali objekat dezinformacione kampanje koju sprovode vlasti Rusije i Sirije.

Podsetimo, "Beli šlemovi" uživaju ogromnu podršku Zapada uz obrazloženje da ta organizacija doprinosi spasavanju civila u zonama u Siriji gde se odvijaju borbe, dok sirijske i ruske vlasti tvrde da upravo oni sprovode neprijateljsku propagandnu aktivnost i sarađuju sa ekstremistima.

Vučić rekao novinarki: Gordana, daću vam poslednju vest - Ići ću sa Anom...

AUTOR: Alo!; D.K. DATUM I VREME: 08.11.2019. 12:41 - 08.11.2019. 13:05 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se uključio iz Ženeve. Aleksandar Vučić, Foto: prinstskrin Srbija nastavlja sa reformama zbog svojih građana i svoje budućnosti, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Ženevi, gde je učestvovao na Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma.

Pored toga, Rusija i Sirija optužuju "Bele šlemove" da su odgovorni za provokaciju koja je poslužila Zapadu da optuži Damask za korišćenje hemijskog oružja.

Bonus video

Čudo u Manastiru Tumane