Kosovska policija
Alo!/Masanori Jošida
Kosovska policija

Alo!/Masanori Jošida

Kosovska policija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

 

* Od osnivanja do danas, kosovska policija brojala je oko devet hiljada uniformisanih i civilnih policajaca

* Više od dve hiljade policajaca je napustilo posao iz različitih razloga

* Mnogi su dobili otkaz, navodi prištinski portal "Telegrafi"

- Broj policajaca koji su sami napustili službu, bilo da su penzionisani ili su podneli otkaz iz različitih razloga, je 1.406. Što se tiče otpuštenih policajaca - ukupno ih je 887 - kaže se u odgovoru policije na pitanje portala "Telegrafi".

HOĆE DA UNIŠTI I NAJMANJE PRISUSTVO SRBIJE Kurti u intervjuu otkrio sve karte! Precizno je razradio plan! U dva poteza da satre Srbe i Beograd!

Kosovska policija

AP/Visar Kryeziu

Kosovska policija, Foto: AP/Visar Kryeziu

Kosovski policijski inspektorat (KPI) navodi da je za devet meseci ove godine primio ukupno 1.030 pritužbi na rad policajaca.

- KPI, odnosno Istražno odeljenje, uz odobrenje Tužilaštva, u periodu januar-septembar 2019. godine, uhapsilo je trideset dva policajca i jedno civilno lice, a preporučena je suspenzija pedeset sedam policajaca i dva službenika civilnog štaba - navodi se u pisanom odgovoru.

Istražno odeljenje KPI podnelo je ove godine nadležnim tužilaštvima 41 krivičnu prijavu, 9 posebnih izveštaja i 141 informativni izveštaj.

Vučiću prekipelo, pisao EU zbog afere "trovanje" na Kosovu!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 18.10.2019. 14:01 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo Maji Kocijančić, portparolki visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini, u kome insistira na tome da se EU oglasi povodom slučaja "trovanja" članova kosovske izborne komisije (CIK) albanske nacionalnosti.

Na osnovu podataka Istražnog odeljenja za 2018. godinu - 12 policajaca je uhapšeno, 50 policajaca suspendovano, a 10 je prebačeno u policijske službenike.

BONUS VIDEO: Završetak prikaza na vojnom aerodromu - "Sloboda 2019"