Kosovska policija
AP/Visar Kryeziu

 

Kosovska policija

AP/Visar Kryeziu

Kosovska policija, Foto: AP/Visar Kryeziu

 

* Specijalni tužilac Sulja Hodža kaže da je specijalna operacija upada 100 pripadnika specijanih jedinica na severu KiM izvedena po nalogu Specijalnog tužilaštva

* On dodaje da je izvršilac Odeljenje za teška krivična dela prištinskog Osnovnog suda

* On je za prištinsku televiziju Kljan Kosova rekao da su uhapšene dve osobe, a da se za jednom traga

Precizirao je da se traga za Željkom Bojićem.

Prema njegovim rečima, priedeni su osumnjičeni za organizovani kriminal, učešće u prikrivanju dokaza i druge aktivnosti, kako je kazao, vezane za ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića.

Stižu nam pozivi od Specijalnog suda, uskoro će i da nas hapse!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 15.10.2019. 21:06 Uskoro podizanje prvih optužnica Glavešine OVK , Foto: Printscreen/Youtube * Predsednik udruženja veterana OVK Hisni Gucati u panici * Na adrese 24 bivša pripadnika OVK stigli pozivi Specijalnog suda * Strahuju od prvih hapšenja i podizanja optužnica Specijalni sud za zločine koje su počinili pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova podići će prve optužnice tokom oktobra i novembra, kada se očekuju i prva hapšenja, rekao je predsednik udruženja veterana OVK Hisni Gucati.

Specijalne snage kosovske policije uhapsile su u akciji koja je izvedena rano jutros na severu Mitrovice dve osobe, a u toku je potraga za trećom osobom, potvrdio je portparol kosovske policije Baki Keljani.

Operacija je izvedena po nalogu Specijalnog suda i sumnja se da je jedna osoba bila umešana u ubistvo Olivera Ivanovića, dok je kod druge osobe pronađeno oružje.

Pročitajte još:

Portparol policije Kosova Baki Keljani rekao je za prištinsku agenciju Telegrafi.com da je uhapšena osoba sa inicijalima R.B, dok je kod druge osobe koja je takođe pritvorena pronađeno oružje.

Kosovska policija

AP/Bojan Slavković

Kosovska policija, Foto: AP/Bojan Slavković

- Možemo potvrditi da je danas u ranim jutarnjim časovima na severu Mitrovice, kosovska policija sprovela policijsku akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. Ova policijska operacija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odeljenje, koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (R.B.), dok se za drugim pripadnikom policije, kosovskim Srbinom nastavlja potraga - kazao je on.

Keljani je rekao da je tokom policijske akcije uhapšena još jedna osoba kod koje je pronađeno oružje, dok su u drugoj operaciji pronađena i oduzeta još dva komada oružja i municije.

Prema informacijama te agencije u akciji je učestvovalo više od 100 policajaca.

ROSU, Kosovo policija

EPA

ROSU, Kosovo policija, Foto: EPA

Prištinski mediji navode da je jedan od uhapšenih policajac Rade Basara koji je vodio istragu o ubistvu Ivanovića i uhapšen je pod sumnjom da je prikrivao dokaze.

U toku je potraga za šefom istrage u policiji na severu Kosova Željkom Bojićem, javili su mediji u Prištini.

BONUS VIDEO: Fudbalerima Crvene zvezde zabranjen ulaz na Kosovo

 

Komentari (1)

Omladino bezi

16.10.2019 12:33

A sad je pokusaj da se resi ubistvo Olivera Ivanovica "terorisanje Srba"? Alal vera!