Glasanje
D. Milenković
Glasanje

D. Milenković

Glasanje, Foto: D. Milenković

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je danas da su dobili poziv od članova Centralne izborne komisije iz Prištine i ocenio da je policija reagovala u skladu sa zakonom.

On je za Kosovo onlajn rekao da se prisutnima u prostoriji za prebrojavanje glasova koji su u kovertama stigli iz Srbije "pogoršalo zdravstveno stanje i da je policija morala da ih skloni sa lica mesta".

POČEO HAOS NA KOSOVU! Režirali prevrat na brojanju glasova! Albanci se "otrovali" kovertama iz Srbije, sve prekinuto, Srbi izbačeni iz sale!

Prištinski mediji objavili su prethodno da je u Centru CIK-a za prebrojavanje prekinut proces verifikacije glasačkih listića koji su stigli iz Srbije zbog „mirisa koverti”, a neki do članova komisije su, navodno, dobili alergiju „na rukama i licu“ nakon što su „dodirivali koverte” sa glasačkim listićima iz Srbije.

Iz prostorije u kojoj se vrši prebrojavanje izbačeni su predstavnici Srpske liste koji se nisu žalili na bilo kakve tegobe, a pozvan je specijalni tim policije da ispita slučaj.

Mediji u Prištini ranije su javili da se radi o više od 3.400 glasova koji su pristigli iz Srbije.

Bonus video: GUŽVA NA BIRAČKIM MESTIMA U GRAČANICI