Anita Haradinaj
Printskrin/Instagram
Anita Haradinaj

Printskrin/Instagram

Anita Haradinaj, Foto: Printskrin/Instagram

* Anita Mucaj u braku sa Ramušom Haradinajem u braku od 2003

* Imaju troje dece

* Muževljeve skrivene poruke saopštava preko Fejsbuka

Anita Mucaj Haradinaj supruga Ramuša Haradinaja na svojoj Fejsbuk stranici objavila je informaciju da je njen suprug podneo neopozivu ostavku na mesto premijera privremenih prištinskih institucija zbog poizva Specijalnog suda za ratne zločine OVK.

Anita Haradinaj je na toj društvenoj mreži objavila Haradinajevu izjavu sa konferencije za novinare, na kojoj je saopštio da podnosi neopozivu ostavku zbog toga što je dobio poziv Specijalnog suda u Hagu, formiranog za istragu i procesuiranje odgovornih bivških pripadnika tzv. OVK za ratne zločine.

 Anita je ovu ostavku podelila u znak podrške svom suprugu. Inače ovo nije prvi put da plavokosa novinarka RTK, koja je u braku sa Haradinajem od 2003. stoji uvek uz njega, čak kad je bio uhapšen u Francuskoj 2017. godine.

 

Anita Mucaj često ističe u intervjuima da se zaljubila u svog supruga Ramuša kad je došla da ga intervjuiše kao jednog od lidera OVK i zamenika komandanta KZK, posle čega su uplovili u strasnu ljubavnu vezu, koja je 2003 ozvaničena brakom.

Anita Haradinaj

Printskrin/Instagram

Anita Haradinaj, Foto: Printskrin/Instagram

Ramuš je inače pre Anite bio oženjen Finkinjom Joanom Karlson, s kojom je dobio i sina Škeljzena. Joanu, koja se nikad nije pojavljivala u medijima upoznao je dok je radio u Švajcarskoj kao izbacivač u noćnom klubu, pre nego što je obaveštajno zavrbovan i prebačen na Kosovo i Metohiju gde je počeo da izvodi terorističke aktivnosti. Prema jednoj verziji brak s Finkinjom je okončan 1999, a druga verzija kaže sredinom 2001. jedino što se pokalapa u ove dve verzije jeste spominjanje da je bračna veza bila okončana na Ramušov zahtev.

 

Anita sa Haradinajem u braku dugom 16 godina imaju troje dece..

Ramuš i Anita Haradinaj

EPA

Ramuš i Anita Haradinaj, Foto: EPA

 

Biografija Haradinaja

Biografija Ramuša Haradinaja je dosta kontraverzna i puna glasina i neproverenih informacija. Uglavnom o njemu je širen veliki broj mitova, od toga da je završio podoficirsku školu i radio jedno vreme u JNA, zatim da je otišao u Legiju stranaca, odakle se skrasio u Švajcarskoj.

Međutim, sve su to mitovi, koji i danas postoje. Ono što je zvanično poznato jeste, da je u školi bio odličan đak, da mu je bila želja da studira, ali mu se to nikad nije ostvarilo. Haradnija je posle odsluženja vojnog roka u JNA napustio Jugoslaviju zbog učešća u demonstracijama u AP KiM. U Švajcarskoj u kojoj je dobio azil zbog političkog progona radio je kao izbacivač sve dok nije zavrbovan u OVK. Početkom 1998 preko Albanije stiže na KiM i formira Operativnu zonu Dukađini gde postaje gospodar života i smrti.

Anita Haradinaj

Printskrin/Instagram

Anita Haradinaj, Foto: Printskrin/Instagram

 

O svomu učešću u ratu 1998-1999 napisao je knjigu " Svedočenje o ratu i slobodi" u kojoj je otkrio neke detalje iz detinjstva i privatnog života. Haradinaj je govorio i o sovm vreskom opredeljnju tvrdeći da nije musliman već četvrta generacija katolika. Uvek ističe da je njegova prava religija " Albanizam".

"ON ĆE SAMO PROŠETATI DO HAGA... " Iza ove Haradinajeve odluke se krije podmukla zavera Albanaca! Odigrava se bal pod maskama!

ŠTA NAM JE KRVNIK SVE RADIO! Srbi mu ova zlodela nikada neće zaboraviti! Robija je blaga kazna za njega!

KOSOVSKO USIJANJE! Ko je srušio Haradinaja? Jedan od njih pet stoji iza HAOSA U PRIŠTINI, a drugi je izgubio SVE NA BALKANU!