Srpska lista
Printscreen
Srpska lista

Printscreen

Srpska lista, Foto: Printscreen

- Izjava direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju u emisiji Upitnik ogolila je istinu, tužnu istinu, koju Srbi na KiM dobro znaju, da su se mnogi sa Vračara i beogradskih opština iz "kruga dvojke" bogatili u "borbi za Kosmet" dok su Srbi na tom istom Kosmetu stradali. Zato bi predsednik DSS, kao nekadašnji savetnik ministra za Kosovo i Metohiju, morao da dokaže porelo stečene imovine - stoji u saopštenju.

PROČITAJ JOŠ:

- Umesto što pogođeni istinom prete tužbama, DSS bolje da objasni kako je moguće da su, kada su bili na vlasti, kvadrat stana u Kosovskoj Mitrovici iz državnog budžeta plaćali 1.000 evra, a danas stanove veće kvadrature naša država gradi za tri puta nižu cenu.s

Srpska lista

B.A.

Srpska lista, Foto: B.A.

I dan danas u Kosovskoj Mitrovici stoji spomenik vlasti DSS, nikada završeni "Skadar na Bojani", hala sportova koja je i pored ogromnih uloženih sredstava ostala nedovršena - navodi Srpska lista.

PREPORUČUJEMO:

- Na našoj muci su sticali imovinu i bogatili se, a nas i našu decu terali na barikade. Dok smo mi ginuli za svoju slobodu, oni su uspostavili carinu i granicu između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku. Kada je Srbija dobila bezvizni režim, nas je tadašnja vlast zatvorila u geto, izdajući nam pasoše za koje je i dalje potrebno viziranje, apsolutno diskriminišući nas i kršeći Ustav na koji se danas pozivaju.

Od stranke koja je ćutala na vlasti kada se otcepila Crna Gora, kada se kršio Ustav Srbije i Kosovo u toj tišini jednostrano proglašavalo svoju nezavisnost, do stranke koja je ekononski uništila i Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohije, rezultat je nesporan, sve manja teritorija naše države, a sve više nekretnina funkcionera DSS-a - piše u saopstenju.