Aljbin Kurti
Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Tanjug/AP

Aljbin Kurti, Foto: Tanjug/AP

 

* Oglasio se lider Samoopredeljenja i budući premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti

* On je poručio posle vanrednih izbora da će započeti razgovore sa Srbima sa Kosova

* Ipak, on je naglasio da će u koaliciju uključiti samo one srpske političke stranke koje nisu Srpska lista!

Time je poslao poruku da će pokušati da trguje rezultatima i da će saveznike tražiti u „podobnim Srbima“, kaže potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić.

Nenad Rašić, Rada Trajković

Alo!/Ilustracija

Nenad Rašić, Rada Trajković, Foto: Alo!/Ilustracija

AMERIKA JE ODLUČILA! Vlada na pomolu, ni Kurti, ni Haradinaj! Ovo su političari koje hoće da vide na čelu Kosova!

- Kurti će saveznike da traži među onima s kojima se sastajao i pre izbora, a to su na prvom mestu Rada Trajković i Nenad Rašić iz koalicije Sloboda. To je izraz njegove želje, kao i svih Albanaca koji žele da sarađuju s onima koji će braniti lične interese, a ne interese srpskog naroda. Žele da sarađuju s onima koji će ih slušati, a ne da brane nacionalne interese. Albanci ne žele da razgovaraju sa Srpskom listom, jer žele da imaju Srbe koji će da klimaju glavom. S njima će razgovarati i tako će moći da kažu „ispunili smo uslov“ - kaže Jevtić.

Međutim, dodaje on, to nije u skladu sa zakonom i teško će proći u realnosti.

- Takvu ideju je nemoguće institucionalno izvesti jer nije u skladu sa zakonom. Jasno je definisano u Ustavu, u članu 96, u kom stoji da predstavnika Srba u vladi Kosova biraju srpski poslanici u parlamentu - zaključuje Jevtić.

Glavna u prištinskim medijima! Juri novinare da da izjave protiv Srbije

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 06.10.2019. 14:23 Ne prestaje sa provokacijama! Rada Trajković, Foto: Printskrin Rada Trajković nakon što je među prvima jutros glasala na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu, koristi svaku priliku da pljuje po Beogradu i Srbiji. AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 06.10.2019. 10:49 Rada Trajković traži da se zaustavi nasilje Beograda!

ŠOK NA KOSOVU! TESNA POBEDA NA IZBORIMA Prebrojano 100 odsto glasova! Rezultati kakve niko nije očekivao!

Politički analitičar Branko Radun navodi da ovakvim provokacijama Srpske liste Kurti pokušava da joj spusti cenu:

- Nije isključeno da se neki od tzv. podobnih Srba već nude Kurtiju za poziciju, ali to bi već bilo u sukobu sa zakonodavstvom.

NEPRIJATELJI SRBIJE NA JUGU SLAVE! Stiže vojnim avionom!

"KOSOVO NIKADA NEĆE BITI DRŽAVA" Novi šef EU diplomatije zapalio salu: Srbiju dobro poznajem, prvo što ću da uradim je da odem u Prištinu!

ISPLIVAO SNIMAK IZ ZATVORA Kurti se obratio novinarima na tečnom srpskom, svi se preznojavali dok je govorio o Miloševiću i planu za Kosovo! (VIDEO)

BONUS VIDEO: SRBI GLASAJU NA VANREDNIM IZBORIMA NA KOSOVU