Njujork Tajms
screenshoot/Twitter
Njujork Tajms

screenshoot/Twitter

Njujork Tajms, Foto: screenshoot/Twitter

Jedan od najvećih američkih dnevnih listova, objavio je danas priču o otkazivanju sastanka u Vašingtonu, pri čemu je indirektno priznao da je Kosovo Srbija.

Njujork Tajms je na Tviteru napisao da je sastanak otkazan "jer je lider Srbije optužen za ratne zločine."

Ipak, list nije brzo ispravio grešku iako im je odmah ukazano od strane velikog broja čitalaca.

Najavljujući na Tviteru tekst o otkazivanju sastanka Beograda i Prištine u Vašingtonu Njujork tajms je napisao da je do otkazivanja došlo jer je "lider Srbije optužen za ratne zločine", iako u podnaslovu ispod prateće slike stoji da se radi o "lideru Kosova".

Njujork Tajms

screenshoot/Twitter

Njujork Tajms, Foto: screenshoot/Twitter

Objava je izazvala mnogo komentara u kojima se većinom skreće pažnja da se radi o netačnom navodu, ali ipak nije promenjen ni nekoliko sati kasnije.

Inače, sam tekst o otkazivanju sastanka izazvao je reakciju glavnog američkog pregovarača Ričarda Grenela koji je na Tviteru napisao da je u njemu puno grešaka što i ne čudi jer autor s njim nije ni razgovarao.

Grenel je u svom tvitu napisao da brzo rešenje (pobeda) kosovskog pitanja nije bio američki prioritet iako se taj narativ stalno ponavlja u medijima, bez dokaza.

Njujork Tajms

screenshoot/Twitter

Njujork Tajms, Foto: screenshoot/Twitter

Autor teksta Patrik Kingsli odgovorio mu je da je od februara jedanaest puta pokušao od njega da dobije izjavu na razne teme, ali da mu je Grenel uvek bio nedostupan.

Grenel je to potvrdio rekavši da je odbio komunikaciju zbog Kingslijeve pristrasnosti koja po Grenelu uzrokuje tekstove sa toliko grešaka.

PROČITAJ JOŠ:

 

Komentari (1)

Strateg

26.06.2020 16:57

To je strategija. Hashim Tachi mora biti prvo Srbin jer nemogu da ga okrive ako nije Srbin. Ili, mozda Njujork Tajms zna nesto sta ce se dogoditi Aleksandru Vucicu. Oni su jako dobri u predvidjanju.