Hašim Tači
Tanjug
Hašim Tači

Tanjug

Hašim Tači, Foto: Tanjug

* Ništa nije sigurno i Aljbin Kurti možda ne bude izabran za premijera jer DSK može insistirati

* U slučaju da Kurti ne uspe da formira vladajuću koaliciju, predsednik Hašim Tači može dati mandat drugoj stranci

* Nije nužno da će Aljbin Kurti postati premijer, zaključuje se u tekstu

Ništa nije sigurno i Aljbin Kurti možda ne bude izabran za premijera jer DSK može insistirati, kao i pre izbora, da Vjosa Osmani bude premijer. Ako DSK odbije Samoopredeljenje, Aljbin Kurti se može obratiti Demokratskoj partiji Kosova ili stranci Ramuša Haradinaja, a to je potez koji ne bi bio moralan zbog činjenice da je Samoopredeljenje vodilo kampanju napadajući upravo vladajuće stranke zbog korupcije i nepotizma.

Noževi za klanje, kalaši, bombe...Spremali potpuni pokolj!

AUTOR: Alo/Tanjug/V.M. DATUM I VREME: 17.10.2019. 17:33 Jeziv prizor. Kosovska policija, Foto: AP/Bojan Slavković * Nova akcija kosovske policije * U Đakovici pronađena velika količina oružja * U arsenalu ima i hladnog oružja Zajedničkom akcijom pripadnika granične policije i drugih policijskih uprava u Ðakovici i okolini je danas zaplenjena znatna količina oružja i municije, kao i drugog hladnog oružja.

Kako se navodi, u slučaju da Kurti ne uspe da formira vladajuću koaliciju, predsednik Hašim Tači može dati mandat drugoj stranci po broju mandata u Skupštini, a to je DSK, da formira vladu. I u ovom slučaju neće biti iznenađujuće ako dođe do velike koalicije DSK-DPK sa Osmanijevom kao premijerom.

Vjosa Osmani

Facebook printscreen

Vjosa Osmani, Foto: Facebook printscreen

List piše, da je to koalicija koju smo i ranije videli na Kosovu, ali i koju bi međunarodni faktor još više pozdravio, jer su obe ove stranke privrženije razgovorima sa Srbijom, za razliku od Aljbina Kurtija, koji je po ovom pitanju težak i nepredvidiv.

Aljbin Kurti

Printscreen/Youtube

Aljbin Kurti, Foto: Printscreen/Youtube

Igra je počela i sada se očekuje ozvaničenje izbornih rezultata, a tek tada će početi "bitka“ za stvaranje vlade, što može doneti iznenađenja, i nije nužno da će Aljbin Kurti postati premijer, zaključuje se u tekstu.

 BONUS VIDEO: Helena Gavran ima četiri godine i tumor na mozgu. HITNO POTREBNA POMOĆ