Aljbin Kurti
Printscreen/Youtube
Aljbin Kurti

Printscreen/Youtube

Aljbin Kurti, Foto: Printscreen/Youtube

Otac Aljbina Kurtija Zaim takođe je devedesetih i prilikom početka uzvikivanja "Kosovo republjik" bio hapšen i privođen u zatvor u Lipljanu.

Zaim Kurti rođen je u mestu Vladimir kraj Ulcinja u Crnoj Gori, ali je trbuhom za kruhom došao na Kosovo, tačnije u Prištinu gde se oženio sam tamošnjom učiteljicom, majkom Aljbina Kurtija.

Ono za šta se zalaže gore je od Hitlerovih ideja!

Pobednik nedeljnih izbora na Kosovu Samooopredeljenje Aljbina Kurtija ima dokument od 100 tačaka pod nazivom „Programski principi i prioriteti pokreta SAMOOPREDELJENJE!" koje, kako je navedeno, ujedinjuju promenu Kosova.

- Nema samo Aljbin iskustvo sa srpskim zatvorom, naime i njegov otac završio je sa lisicama na rukama u zatvoru u Lipljanu - kaže izvor za medije.

Prema njegovim rečima ovu istinu Aljbin Kurti skriva zbog dve stvari.

- Prvo: Zaim je sasvim slučajno završio sa lisicama na rukama, jer je uhvaćen u jednoj kafani u raciji policije na albanske separatiste. On je istini za volju pevao neke od albanskih pesama ali nije bio ni blizu toliko ekstreman poput njegovog sina. To naravno da ne odgovara Kurtiju da se sazna - kaže izvor i dodaje:

- Drugo: Zaim se nije baš herojski držao u zatvoru. Na svaki povišen glas policajaca, on se krio, a prema rečima mnogih prisutnih očevidaca dosta puta je i zaplakao u zatvoru od straha. To takođe nije u duhu albanske priče o herojstvu ljudi koji su se borili za nezavisno Kosovo - otkriva izvor.

On dodaje da je Kurtijev otac malo vremena proveo iza brave, a čim je pušten odmah se "smirio" i više nije ispoljavao svoje separatističke ideale, bar ne javno.

- Zaim je bio jedno vreme u ekipi sa Rugovom, ali poznato je da ta družina nije bila toliko ekstremna, kao posle Demaći i druga struja. Nikako Zaima ne treba dovoditi ni u vezu sa UČK, što istini za volju ne može da se pripiše ni Aljbinu - kaže zvor.

BONUS VIDEO: Helena Gavran ima četiri godine i tumor na mozgu. HITNO POTREBNA POMOĆ