Kosovo, skupština
AP
Kosovo, skupština

AP

Kosovo, skupština, Foto: AP

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je na konferenciji za novinare posvecenoj Izvestaju EK o napretku zemalja Zapadnog Balkana da ništa od dijaloga neće biti primenjeno, bez postizanja konačnog sporazuma sa Srbijom, prenosi Ljajmi.

Hoti je rekao da vlada Kosova nema razloga da ometa proces dijaloga. Prema njegovim rečima, nema drugog rešenja osim priznavanja i postizanja konačnog sporazuma.

"Ova vlada se ne plaši da pristupi dijalogu poput ostalih. Sedećemo za stolom, jer su principi jasni i dogovoreni u zemlji, ali dogovorili smo se i sa našim međunarodnim prijateljima. Polazimo od činjenice da ne postoji drugi način za rešavanje pitanja između Kosova i Srbije osim dijaloga. Čak i ako je potrebna jedna, dve ili čak pet godina, vodićemo dijalog dok ne dođemo do finala za međusobno priznavanje na postojećim granicama. Drugo rešenje ne postoji", rekao je Hoti.

Kosovski premijer je dodao da se ne boji da pristupi svim temama u dijalogu, jer, kako je dodao, Vlada ima jasne principe.

Ali, kako je dodao, principi u procesu dijaloga se primenjuju i "ništa ne počinje da se sprovodi sve dok se ne zaključi konačni sporazum sa uzajamnim priznavanjem".

Pročitajte još: