Kosovo
printscreen
Kosovo

printscreen

Kosovo, Foto: printscreen

* Predsednik Češke pokrenuo inicijativu o povlačenju priznanja Kosova

* Dobio je podršku od nemačke levičarske partije

* "Pozdravljamo raspravu koju je pokrenuo češki predsednik o povlačenju priznanja za Kosovo"


Zeri citira Žaklin Nastić, portparolku te partije, koja kaže da je nezavisno Kosovo "uspostavljeno kršenjem međunarodnog prava i od strane kriminalaca“.

Kosovo onlajn prenosi - PRIŠTINA JE ODUSTALA!

AUTOR: Alo.rs/TanjugI.L. DATUM I VREME: 14.09.2019. 12:39 Odluku objavio zamenik ministra spoljnih poslova u odlazećoj vladi privremenih institucija u Prištini Anton Beriša. Zamenik ministra spoljnih poslova u odlazećoj vladi privremenih institucija u Prištini Anton Beriša nagovestio je da Kosovo ove godine neće podneti zahtev za članstvo u Interpolu, preneo je Kosovo onlajn.

„Pozdravljamo raspravu koju je pokrenuo češki predsednik o povlačenju priznanja za Kosovo. Kosovo trenutno ne priznaju mnoge članice Ujedinjenih nacija. U poslednje dve godine desetine zemalja su povukle priznanje", precizirala je Nastic i dodala da je Kosovo posle bombardovanja NATO “razdvojeno od Srbije i da njime trenutno upravljaju lideri koji su umešani u ratne zločine".

Nastić je napomenula da je Miloš Zeman bio u pravu kada je rekao da Kosovo ne vode demokratske stranke. "Zapravo, kao što je rekao Miloš Zeman, takva država ne može biti deo demokratske zajednice", zaključila je Žaklin Nastić.

Zeri napominje i da "Die Linke" u nemačkom Bundestagu ima "samo 69" od ukupno 709 poslanika.

 BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!

 

Komentari (3)

Gera

14.09.2019 19:01

Bolje nemojte, sta ce mo sa 2-miliona albanaca, bit ce mo manjina u Srbiji, dobro razmislite...

firga

14.09.2019 19:29

poslednjih dana ne oglasavaju se siptari. zavukli se u misje rupe i cute li cute. posle mnogih povlacenja priznanja ceka ih hapsenja pe hag.

CurcicSrdjan

14.09.2019 20:10

Priznanje kosova povucice kroz koju deceniju veliki igraci poput nemacke, fra, eng itd ali to nece biti zato sto su uvideli svoju gresku ili iz prijateljskih razloga to ce biti podrivanje pinovnog sukoba! Jer ce amerika ostati pri svom stavu a veliki evropski igraci ce kao da promene stav , mi ohrabreni evropom uletecemo pravo u zamku za pacove tj ratni vetar!