Hašim Tači
AP/Visar Kryieziu
Hašim Tači

AP/Visar Kryieziu

Hašim Tači, Foto: AP/Visar Kryieziu

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, izjavio je večeras u Tirani da srpski predsednik Aleksandar Vučić zna da je priznanje kosovske nezavisnosti uslov za priključenje Srbije članstvu u EU.

POTPIŠI PA UĐI NA KiM!? Albanci spremaju podli plan! Čekaće Srbe, ako hoće da nastave dalje tražiće da UNIŠTE SRBIJU!

Tači je to rekao u intervju za albanski Top Channel, upitan da komentariše izjavu predsednika Vučića da nikada neće priznati kosovsku nezavisnost.

On misli da je takva izjava Vučića namenjena za unutrašnje potrebe.

“Vučić zna da je priznavanje Kosova uslov za evropsku budućnost Srbije. Kada bi se Preševo, Medveđa i Bujanovac priključili Kosovu, mislim da bi Srbija kao nagradu dobila skoru evropsku budućnost”, rekao je Tači.

POTPIŠI PA UĐI NA KiM!? Albanci spremaju podli plan! Čekaće Srbe, ako hoće da nastave dalje tražiće da UNIŠTE SRBIJU!

Upitan da li je pošteno reći da je ideja o korekciji granice Kosova i Srbije “pokopana” na samitu u Berlinu, Tači kaže da u Berlinu nije bilo “ni sahrane, ni rođenja bilo kakve ideje ili predstavjanja bilo kakve alternative”.

Ponovio je da sastanak u Berlinu nije dao nikakve rezultate, ali da ceni dobru volju kancelarke Angele Merkel i njeno obećanje da će na predstojećem samitu u Parizu pocetkom jula biti konkretnijih stvari.

ALBANCI SE OPASNO OBRUKALI Pacoli izjavio da će ova zemlja priznati Kosovo, a onda mu iz ambasade stigao žestok odgovor!

A na pitanje da li ideja o korekciji granica uživa američku podršku ili je samo Džon Bolton podržava, Tači kaže da je posvećen ispravljanju istorijske nepravde učinjene Albancima kroz ideju o priključivanju tri opštine centralne Srbije kosovskoj teritoriji, a reč je o Preševu, Bujanovcu I Medveđi.

Hašim Tači

E-STOCK

Hašim Tači, Foto: E-STOCK

To dodao je, podrazumeva da od Kosova u postojećim granicama ne bude uzet ni jedan centimentar.

“To je naše istorijsko pravo I ja ću I sutra na samitu insistirati na toj ideji, I ne samo sutra, već na svakom narednom samitu koji bude održan”, kazao je Tači.

ZNAKOVI SU UPOZORENJE ZA VOJSKU SRBIJE KFOR započeo opsežnu akciju duž administrativne linije sa Kosovom

Na tome će, ističe, insistirati jer može se, kako kaže, desiti da za 10-20 godina u tzv. “Preševskoj dolini” više ne bude Albanaca.

O stavu SAD o kosovskom pitanju, Tači kaže da je on vrlo jasan: “Nema crvenih linija. Američka poruka je sadržana u dva pisma koja je predsdnik Tramp poslao predsedniku Vučiću I meni”.

RAT DO BIOLOŠKOG ISTREBLJENJA?! Posle najnovijeg poteza Albanaca, više nema šanse za mir! Skupština u Prištini je upravo izglasala...

Na ponovljene tvrdnje premijera privremenih prištinskih institucija, Ramuša Haradinaja, da su on, Rama, kancelarka Angela Merkel I francuski predsednik Emanuel Makron u Berlinu tražili ukidanje sto odsto uvećanih taksi na proizvode iz Srbije, Tači kaže da na tom nedavnom skupu nije bilo govora o taksama.