Vojska Kosova
AP/Visar Kryieziu
Vojska Kosova

AP/Visar Kryieziu

Vojska Kosova, Foto: AP/Visar Kryieziu

U Hrvatskoj je tokom maja i juna planirano održavanje tri međunarodne vojne vežbe, u kojima će učestvovati i pripadnici takozvane "vojske Kosova", a prva je bila pre dva dana povodom obeležavanja 10. godišnjice članstva Hrvatske u NATO. O čemi je Alo.rs prvi imao ekskluzivne informacije.

Priču da NATO uvežbava snage iz regiona, i da na taj način sprema odgovor jačanju vojnog naoružanja Srbije politički analitičar Tomislav Kresović komentariše, da nije nepoznato da su NATO i Amerika inače i ranije pripremale kosovske vojne snage.

- Oni sada vrše jednu vrstu demonstracije moći. Očigledno je ovde reč o potrebi da se na taj način definiše državnost Kosova – rekao je Kresović u jutarnjem programu.

GOSPODAR KOSOVA OTKRIO KO STOJI IZA STRAŠNOG SUDA ZA SRBE Loviće naše građane po nalogu spoljnog CENTRA MOĆI, a dva generala su prva na spisku!

Dr Darko Trifuović, stručnjak za bezbednost kaže da je cela ta parade unapred dogovorena, on ne veruje da je to odgovor na paradu Vojske Srbije u Nišu.

- To je unapred sve dogovoreno, nije to neki odgovor. Jasni su planovi NATO-a, oni žele da zaokruže priču oko Balkana – kaže Trifunović pitajući se šta bi se stvarno desilo ukoliko bi spekulacije bile isitinite.

BEZOČNA ODLUKA ALBANACA Četvrtak je dan kada će Priština ponovo počiniti zločin nad svim Srbima! Ovo neće proći nekažnjeno!

Po mišljenju Aleksandra Šešelja, potpredsednika SRS, Srbija ne treba da zaboravi šta je NATO uradio 1999. godine, ali ne treba staviti u drugi plan ni tzv. vojsku Kosova.

- NATO ima mehanizme da spreče forimaranje vojske Kosova. Danas je KiM pod okupacijom Amerike. KiM je glavni poligon za iskazvianje njihovih snaga. Zato i Amerika želi da Kosovo postane UN, da bi posle lažnu državu Kosovo ubacila u NATO – smatra Šešelj, naglašavajući da je NATO neka vrsta "sponzora" vojske Kosova, pa i ne čudi njihovo pojavljivanje u Hravtskoj.

DOZVALI SE PAMETI Nakon 13. zemalja koje su povukle priznanje Kosova, na red došla Francuska?!

Kresović se slaže da je KiM pod okupacijom Amerike.

- Krovni sistem svega je NATO i jasno je da će u budućnosti u dogledno vreme dođe do promene misije. Priča se o štetnom uticaju Rusiju, a treba obratiti pažnju na opasnost od antizapadnog stave. Kada se pogleda sama struktura u Srbiji, deset odsto je samo uticaj Rusije kod nas – smatra Kresović.

DOŠAO ĐAVO PO SVOJE Tači i Haradinaj idu u Hag!

ALO! RAZOTKRIVA PODMUKLU IGRU ŠIPTARSKE CRNE TROJKE Tači, Haradinaj i Veselji lobiraju u Hagu, Srbima spremaju nešto najpakosnije do sada!

ALBANAC PLJUNUO NA SRPSKE SUZE Priština kreće u novi prljavi napad: "Vaš genocid će postati stvarnost"