Priština, Albanci, Kosovo
Tanjug
Priština, Albanci, Kosovo

Tanjug

Priština, Albanci, Kosovo , Foto: Tanjug

Posetu je već potvrdilo Organizaciono veće koje vrši pripreme za obeležavanje 20. godišnjice od ulaska NATO trupa na Kosovo.

Boris Jeljcin i Slobodan Milošević

EPA

Kako pišu prištinski mediji, Bil Klinton će, osim što će "slaviti sa Albancima 20 godina slobode", verovatno održati i govor u skupštini lažne države.

Bil Klinton, Hilari Klinton

AP

Bil Klinton, Hilari Klinton, Foto: AP

SAD su 1999. godine, kada je u Beloj kući bio upravo Bil Klinton, sprovela agrtesiju na Jugoslaviju. Upravo tadašnji predsednik Amerike doneo je odluku da se otpočne bombardovanje Srbije, a agresiju je predvodio američki general Vesli Klark.

Ovo će biti četvrti put da Bil Klinton dolazi na Kosovo.

Ramuš Haradinaj, Hašim Tači

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

- 12. juna 2019. godine Kosovo obeležava 20. godišnjicu od ulaska NATO trupa. Obeležavamo istorijsku godišnjicu za Kosovo zajedno sa našim prijateljima i saveznicima sa kojima delimo vrednosti mira, slobode i demokratije. U isto vreme, odajemo počast našoj prošlosti i našoj viziji za održivi mir - pišu mediji u Prištini.

Svi albanski mediji pozivaju Šiptare da se 12. juna u 11 sati okupe na Trgu Skenderbeg kako bi se zahvalili Klintonu na njegovom "vođstvu u građenju mira na Kosovu i njegovoj kontinuiranoj podršci miru i stabilnosti u regionu".

Komentari (3)

dodole

10.06.2019 13:25

..pustaj zvekijaaa nek rokne i klintona..

zagor

10.06.2019 14:08

Ma dabogda se ne vratio

bre

10.06.2019 14:20

bolje da su pozvali moniku ona je zasluznija