Donald Tramp
AP/Evan Vucci
Donald Tramp, Foto: AP/Evan Vucci

Kako se saznaje iz izvora bliskih Prištini rat tzv "duboke države" i predsednika Donalda Trampa iz Amerike preselio se na Kosovo. U tom ratu mogao bi da strada aktuelni premijer Ramuš Haradinaj, koji je sudeći po poslednjim događajima stavljen na led od strane Vašingtona.

- Amerika se sve više okreće tzv. Gospodaru Kosova Kadriju Veseljiju, dok smanjuje podršku Haradinaju. Amerika, Donald Tramp, ali i Stejt department sve više vidi u Veseljiju ključnu figuru s kojom se može razgovarati na Kosovu. Veselji je tu poziciju izlobirao sa Vljorom Čitaku koja je jako uticajna u albanskom lobiju u Americi - otkriva nam naš izvor.

AMERIKA LUPILA PACKU SVOJIM LJUBIMCIMA Traže da iz tzv. Vlade izbace ratne zločince, ako to ne urade čeka ih STRAŠNI SUD!

Prema njegovim rečima američka administracija je ljuta na stalno oglušavanje Ramuša Haradinaja na preporuke Vašingtona, pre svega kada se radi o ukidanju anticivilizacijskih taksi.

- Amerika neće da radi s ljudima koji joj prkose i to nije tajna, a Haradinaj je pokazao da se sve više otima kontroli, zato su se okrenuli ka Veseljiju, koji je isto radikalan prema Srbima, ali blag prema americi - kaže nam naš izvor i kao dokaz spremnosti Veseljija na saradnju sa SAD citira rečenicu Gospodara Kosova o taksama.

Kadri Veselji, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Podsećamo predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji, izjavio je da je uvozna taksa za srpsku robu jedna od najvažnijih odluka vlasti u Prištini, ali da ona sada treba da bude suspendovana, zbog zahteva iz Vašingtona.

"Zato što je to zahtev koji dolazi iz SAD, predsednika Donalda Trampa, a ne zbog Srbije i predsednika Aleksandra Vučića", rekao je Kadri Veselji prištinskoj TV Klan.

"VELIKA ALBANIJA" ĆE ZAPALITI BALKAN Tačijeva izjava razbesnela, a onda je ovaj Srbin izrekao sve: Ubili ste Danila u krilu trudne majke, silovali devojčicu u selu Klečka! Vi ste lažov i zločinac!

Tvrdi da se odluka o tarifi sada koristi za internu upotrebu.

"Ja sam bio taj koji je predložio odluku. I nakon pisma i zahteva od SAD, predsednika Donalda Trampa, rekao sam da tarifa neće biti ukinuta, ali da ona treba da bude suspendovana na 120 dana. Ne treba da se protivimo SAD", rekao je Veselji.

vljora čitak

Vljora Čitaku, Foto: Printscreen

Prvi jak kontakt Veseljija i američke administracije uspostavljen je pre oko 5 meseci kada je predsednik parlamenta Kosova boravio u zvaničnoj poseti SAD. Tu posetu, je izdejstvovala upravo Vljora Čitaku.

Na fejsbuk profilu Kadrija Veseljija jasno se mogu videti fotografije prilikom njegove posete SAD i svuda je s njim bila i Vljora Čitaku, koju mnogi nazivaju najmoćnijom albankom.

KO SU MILIJARDERI KOJI SPONZORIŠU PRIŠTINU? Albanski vladari i finansijeri iz senke krvavim novcem otkupljuju nezavisnost: Klintonov sponzor, vlasnik fabrike "Zastava" i trgovac oružjem!

Tom prilikom Veselji se sastao i sa najvećim albanskim logistom u SAD kongresmenom Eliotom Engelom.

Prema rečima izvora, Amerikanci su besni i zbog sve većeg jaza između Haradinaja i Hašima Tačija koji su se samo tokom proteklih deset meseci nekoliko puta oštro sukobili oko ideje za pomeranje granice, u sklopu eventualnog sporazuma Beograda i Prištine.

- Njihovo neslaganje traje i danas, i to pred godišnjicu kada je pokrenuta, ali nije nastavljena završna faza dijaloga i skup u Parizu. Neslaganje je na videlo izbilo u junu prošle godine kada je počela završna faza dijaloga i kada je Tači prvi put u javnosti objavio ideju o korekciji granice. Haradinaj je odmah reagovao protiv te ideje, tvrdeći da bi promene granica mogle dovesti do novih tragedija na Balkanu. Haradinaj je nedavno naglasio da je ideja o pomeranju granica "sahranjena", kritikujući, ne samo Tačija, već i evropsku komesarku Federiku Mogerini, za koju kaže da je zagovornica teritorijalnih promena i da je o tome pregovarala iza kulisa zvaničnih susreta u Briselu - kaže izvor.

"NIJE UBIJEN DIJALOG, ALI JE DETE BOLESNO" Mnogi upiru prste u ovu ženu i krive je za sve probleme Beograda i Prištine, najveću packu dobila je od vođa dve moćne države! Sudbina je neizvesna!

Da je Haradinaj shvatio da je "otpisan" dokazuje i njegova reakcija na sastanak, odnosno razgovor Vljore Čitaku sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj rekao je, povodom izjave diplomatske predstavnice Prištine u SAD Vljore Čitaku o njenom razgovoru sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, da se odnosi Vašingtona i Prištine ne tiču pojedinaca, već da su u pitanju odnosi koje grade dva naroda.

Podsetimo Čitaku je na Tviteru objavila da je tokom iftara (večernjeg obroka tokom ramazanskog posta), koji je Tramp sinoć organizovao u Beloj kući, zatražila od američkog predsednika da se uključi u dijalog između Beograda i Prištine.

Haradinaj je primetio da većina zvanica na večeri nije, poput Čitaku, iznosila teme od nacionalnog interesa, koje su, kako je naveo, u skladu sa pozicijom premijera.

"Vi znate da mi imamo neke interne nesuglasice. Verujem da su shvatili da moramo sve vreme da se konsultujemo", zaključio je Haradinaj.

POMINJE BOGA, A HULI NA NJEGA! Haradinaj hoće 3. SVETSKI RAT! Uzeli smo moć iz ruku Evropljana i Vučića, Amerika će reći kad je vreme za intervenciju!

ALBANAC O "ŽUTOJ KUĆI" Ušao sam da uzmem čašu vode. Bila je čista i osećao se lepljivo sladak miris, pripalo mi je muka, a Srbi su me molili...

RAT U EU Albanci kupuju Evropu i stvaraju svoju superdržavu, Merkelova i Makron postali deo plana!