Hašim Tači
Tanjug
Aljbin Kurti

printskrin

Aljbin Kurti, Foto: printskrin

"Zajednica je mrtva. To je srpski projekat na Kosovu i to nije volja srpske manjine u zemlji. Na Kosovu ima 132.000 Srba, zašto nisu tražili Zajednicu? To je zato što oni to ne žele. Oni žele svoja prava, a ne projekte Srbije na Kosovu. Srbija traži da nešto izvuče iz naše zemlje", rekao je Kurti, prenosi RTK na srpskom jeziku pozivajući se na Gazetu ekspres.

PROČITAJ JOŠ:

Kako je ocenio, uskoro će u Srbiji početi predizborna kampanja i to će ometati dijalog, zbog, kako tvrdi, "nacionalističkih izjava" tokom nje.

Hašim Tači

Tanjug

Hašim Tači, Foto: Tanjug

Kurti je ponovio da će tužiti Srbiju i zahtevati ratnu odštetu i da "niko ne može da oprosti ratne dugove Srbije", kao i da je "radoznao da sazna odgovor kada stavi dugove na sto".

Izrešetan muškarac (36) u Novom Sadu!

AUTOR: Informer/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 21.10.2019. 23:27 Tridesetšestogodišnji M. B, crnogorski državljanin, upucan je iz vatrenog oružja u nogu u Novom Sadu. Foto: Alo!/Dejan Briza Pucnjava se dogodila na uglu ulica Polgar Andraša i Pavleka Miškina, u novosadskom naselju Telep, večeras oko 21.30 časova, kada je Hitna pomoć primila poziv.

On smatra i da je za dugoročni mir na Balkanu potrebna zajednička deklaracija o miru.

"Mi smo spremni za to. Međutim da li je za to i Srbija", rekao je Kurti.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Dubrovčanin

22.10.2019 21:21

Politička arhitektura Balkana je nepovratno promijenjena . Albanci su ušli "na velika vrata" u geopolitičke jednadžbe. Tko to ne razumije , čini veliku grešku na svoju štetu.