kosovo kosovski parlament skupština suzavac
Tanjug / AP 26.2.
kosovo kosovski parlament skupština suzavac

Tanjug / AP 26.2.

kosovo kosovski parlament skupština suzavac, Foto: Tanjug / AP 26.2.

Opozicija tvrdi da su Kadri Veselji koga nazivaju i Gospodar Kosova i poslanica njegove Demokratske partije Kosova Fljora Brovina na platnom spisku BIA, a da sa srpskom obaveštajnom službom, navodno, čvrsto sarađuje i obaveštajna služba lažne države.

Kada nema Srba kao politički grudobran, albanske političke partije na KiM ne biraju sredstva za glasače. Posle jedinstvenog stava oko rezolucije o "genocidu" Srbije na Kosovu, koja je u petak usvojena, juče su se albanske političke partije oštro sukobile oko osnivanja međunarodnog tribunala protiv Srbije u vezi sa ovim pitanjem.

Bivši poslanik Demokratskog saveza Kosova Adem Salihaj smatra da su srpske agenture umešane u skandal sa falsifikovanom fotografijom koja je skinuta sa porno sajta.

- Cilj je bio da se kompromituju činjenice o srpskim zločinima nad desetinama hiljada albanskih žena. Postoji mogućnost da su u to, osim Brovine i Veselija, uključeni i drugi zvaničnici DPK i ŠIK - izjavio je Salihaj.

URLICI MEĐU ALBANCIMA Nova zapadna strategija za Kosovo je na stolu! Priština ne sme da odbije svog PATRONA! Ova odluka se nikome neće dopasti!

Naglašava da su Hašim Tači i ceo vrh DPK povezani sa Srbijom, o čemu, kako tvrdi, sve više svedoče njihove antialbanske aktivnosti. Lider DSK Avdulah Hoti pridružio se napadima na Veselija optuživši ga da je "odgovoran za vladavinu sa kriminalnim bandama".

Lider Samoopredeljenja Albin Kurti optužio je Veseljija da inicijativom za međunarodni tribunal za Srbiju pokušava da skrene pažnju javnosti sa Specijanog suda kome hoće da se suprotstavi.

- Nije njemu briga tribunal koji nam nedostaje, već onaj Specijalni koji je višak. Dakle, nije mu namera da donese pravdu za naše žrtve i kaznu za srpske kriminalce, zato što je imao 20 godina da ovo uradi dok je imao u vlasništvu džakove sa informacijama za koje je tvrdio da je ŠIK uspeo da uzme Srbiji. Ne, on nastoji da se suprotstavi Specijalnom sudu koji su oni sami doveli 3. avgusta 2015. godine godine - napisao je Kurti na svom Fejsbuku.

Predsednik skupštine lažne države Kadri Veselji nije želeo da komentariše optužbe na njegov račun, ali je na jučerašnjoj sednici koja je bila posvećena osnivanju tribunala za navodni genocid Srbije, izjavio da Kosovo, navodno, ima nepobitne dokaze o zločinima, čak i iz srpskih arhiva, koji svedoče o zločinima Srbije.

- Kosovo ima dokaze i dovoljno svedoka, počevši od istine koju smo videli i doživeli, naše porodice i naš narod - rekao je Veselji.

UZEĆEMO VAM JUG SRBIJE, A NEĆEMO DATI NI CENTIMETAR KOSOVA! Nove pretnje Hašima Tačija grme zemljom - Ja sam za korekciju, promeniću granicu i reći ću to u Parizu!

 

HAOS U PRIŠTINI Pornićarske slike hteli da podmetnu kao silovanje, a sada imaju potpuno rasulo - Najveći sponzor Kosova besan! Traži surovu KAZNU!

ŠIPTARI MU POSLALI OPASNU KOVERTU! Albanci žele da se dočepaju našeg generala po svaku cenu!

Komentari (1)

miloš

22.05.2019 19:30

Ako su stvarno zločinci OVK/UČK na platnom spisku (ili pod zaštitom) bilo koje "tajne službe" Srbije, tu i takvu "službu" treba momentalno raspustiti a njene pripadnike staviti van zakona i pohapsiti kao špijune i teroriste.