Kosovo
Tanjug/rade Prelić
Kosovo

Tanjug/rade Prelić

Kosovo, Foto: Tanjug/rade Prelić

Otkrivanjem natpisa "Ministarstvo odbrane Kosova" u zgradi u kojoj se ranije nalazio natpis Ministarstvo Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) zvanično je počeo proces tranzicije te snage u Oružane snage Kosova bez promene naziva.

Pročitaje još:

Natpis su otkrili premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj, ministar odbrane Rustem Beriša i komandant KBS, Rahman Rama.

Preporučujemo i ovo:

 

Zahvaljujući se NATO-u i saveznicima Kosova, Beriša je rekao da će proces tranzicije biti postepen i planirano je da se za deset godina postignu puni odbrambeni kapaciteti.

- Danas je zvanično prvi dan kada počinje proces tranzicije KBS u vojsku Kosova. Želim da se zahvalim međunarodnim partnerima, SAD-u, predstavnicima NATO-a koji su ovde, a posebno premijeru Kosova, koji je tokom svih etapa podržao transformaciju KBS i koji će nastaviti da ih podržava i u tranziciji - rekao je ministar KBS, Rustem Beriša.

Hašim Tači

B.A.

Hašim Tači, Foto: B.A.

Beriša je ponovio da će to biti "postepen i transparentan proces koji predviđa plan od deset godina i postizanje odbrambenih kapaciteta".

Mnogi su u regionu i svetu izrazili zabrinutost zbog procesa stvaranja vojske Kosova, jer to vide kao način da se prilike u regionu još više zakomplikuju.