Milo Đukanović
AP
Milo Đukanović

AP

Milo Đukanović, Foto: AP

* Crnogorska liberalna stranka i Udruženje kosovskih Crnogoraca „Matica“ pozvali su danas sve da masovno izađu na izbore

* Nepromišljeno i zlonamerno priznanje nečega što suštinski ne postoji

* Naglašavaju da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima nepodeljenu podršku kosovskih Crnogoraca 

„Deo smo Srpske liste, jer je Kosmet i srpski i crnogorski.

Isti nam je jezik, crkva i vera, jedno te isto smo bili uvek kroz istoriju, i želimo da tako ostane. Iste nas muke i nepravde napadaju kroz istoriju samo zato što svedočimo istinu i što uprkos dejstvu svih sila bezumlja opstajemo i ostajemo na našem svetom Kosovu i Metohiji, i istarajavo u opredjeljenju da Kosmet ostane u našoj Srbiji“ – stoji u saopštenju CLS Kosova i UKC „Matica“.

Nemci traže povlačenje priznanja Kosova!

AUTOR: Kosovo online/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 14.09.2019. 15:16 - 14.09.2019. 15:51 Inicijativa predsednika Češke Miloša Zemana o razmatranju ukidanja priznanja Kosova, kako piše prištinski dnevnik Zeri, dobila je podršku od levičarske stranke 'Die Linke' u nemačkom Bundestagu.

Naglašavaju da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima nepodeljenu podršku kosovskih Crnogoraca i njegova politika jedinstva i sloge je, vele, upravo na fonu osnovnih programskih načela Crnogorske liberalne stranke i Udruženja kosovskih Crnogoraca „Matica“, izvornih crnogorskih subjekata koji deluju na KiM, sa sedištima u Kosovu Polju.

U ime kosovskih Crnogoraca, ova dva subjekta su i ovom prilikom pozivala vlast u Podgorici, „da sledeći pozitivne primere brojnih drugih država sveta, preispita odluku o priznanju lažne države Kosovo.

„Nepromišljeno i zlonamerno priznanje nečega što suštinski ne postoji, samo je nanelo dodatnu, nenadoknadivu štetu i tako malobrojnim kosovskim i metohijskim Crnogorcima.

Crnogorci su, zahvaljujući tom priznanju narod koji tzv. Ustav Kosova ne prepoznaje, pa time u formalno-pravnom smislu i ne postoje u ovoj pokrajini države Srbije“ – zaključuje se u saopštenju koje potpisuju predsednik CLS-a Radoman Doderović i čelnik UKC „Matica“ Boban Filipović.

BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!

 

 

 

Komentari (2)

tigar

16.09.2019 09:25

Hvala braćo!

DRAGOLJUB

16.09.2019 20:27

Pa hvala im ali u citavoj Metohiji daj boze da ih ima deset jer su vec davnih sezdestih isprodavali i otisli junacki i uglavnom ih sve poznajem.