Dejvid Mekalister
Tanjug
Dejvid Mekalister

Tanjug

Dejvid Mekalister, Foto: Tanjug

* Takse moraju da se suspenduju da bi se uspostavio dijalog između Beograda i Prištine, a EU je spremna da pomogne što je pre moguće, rekao je danas predsedavajući Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister

* Navodeći da smatra da Prištinu domaća politika onemogućava da se fokisira na to, Mekalister je rekao - "naš stav je isti"

* Mekalister je, takođe, primetio da nije bilo rekacija u Prištini na saopštenje Kvinte

Takse moraju da se suspenduju da bi se uspostavio dijalog između Beograda i Prištine, a EU je spremna da pomogne što je pre moguće, rekao je danas predsedavajući Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister.

On je na pitanje novinara o taksama koje Priština još uvek ne ukida na robu iz centralne Srbije, rekao da je EU veoma jasno do sada naglasila da te takse treba da budu ukinute.

Navodeći da smatra da Prištinu domaća politika onemogućava da se fokisira na to, Mekalister je rekao - "naš stav je isti" i podsetio na saopštenje država Kvinte.

Amerika napravila tajni pakt sa Srbijom! Vučić primio poruku koja istorijski menja pitanje kosovskog čvora!

AUTOR: Srpski telegraf/D.S. DATUM I VREME: 26.08.2019. 15:46 Albanci vest prihvatili sa zebnjom!

On je rekao da dijalog između Beograda i Pristsine ne postoji i da od obe strane zavisi kada će dijalog biti nastavljen.

Kako je rekao, postoje ozbiljne prepreke, a EU je veoma jasno do sada naglasila da bi takse trebalo da budu ukinute.

Mekalister je, takođe, primetio da nije bilo rekacija u Prištini na saopštenje Kvinte i kazao da pretpostavlja da treba sačekati ishod parlamentarnih izbora na Kosovu.

Pročitajte još:

Na pitanje da li Evropa ima dodatni argument da Prištinu pozove da ukinu takse ili to prepušta SAD, Mekalister je kazao da su Evropljani jednako ukjučeni u to kao i Amerikanci i da su na isti način pozvali vlasti na Kosovu da suspenduju tu odluku.

"Poslednja izjava država Kvinte je jasna u SAD i države EU su rekle isto. Nadam se da će odgovorni ljudi u Prištini poslušati savet i zahtev sa naše strane", rekao je Mekalister, koji je istakao da Priština otkada je uvela takse dobija istu poruku u vezi sa suspenzijom.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina