Fljorim Ejupi
printscreen
Fljorim Ejupi

printscreen

Fljorim Ejupi, Foto: printscreen

Postavlja se pitanje da li je reč o čoveku koji je obučen za "specijalne zadatke" ili mu je omogućeno da se slobodno kreće zbog informacija koje ima.

Prof. dr Ilija Kajtez sa Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost ističe da je nije moguće da neko sa takvom biografijom može slobodno da se šeta Evropom i da bez velikih problema sleće na aerodrome, a da nije pod zaštitom nekih, verovatno, vrlo moćnih obaveštajnih službi.

Oliver Ivanović

EPA/Andrej Čukić

 

- Užasna vest je da je taj čovek oslobođen za, da tako kažem, zločin protiv čovečnosti. Dodatno baca senku na slučaj to da je on na neki vrlo neobičan način uspeo da pobegne iz Bonstila, što je krajnje problematično i opravdano dovodi u sumnju sve ovo što se dešava kasnije – naveo je Kajtez.

On je ukazao da svetski sistem funkcioniše tako da ako neko nema zaštitu najmoćnijih obaveštajnih službi ne može 24 sata da se krije potpuno sam, bez ičije pomoći.

ŠIPTARSKI MEDIJI HITNO PRENOSE! Uhapšen brat Ramuša Haradinaja!

- Očigledno je da je to čovek specijalnih zadataka. Državni organi Srbije pretpostavljaju da je on bio taj koji je likvidirao Olivera Ivanoća opet u jednom širem kontekstu tih igra oko KiM – rekao je Kajtez.

Stručnjak za bezbednost Milan Petrić je naveo da se Ejupi sasvim slučajno našao u blizini mesta gde je bačena bomba, da je njegov DNK slučajno nađen na mestu odakle je detonirana bomba, slučajno je uhapšen i slučajno je pobegao iz Bonstila, i baš u trenutku ubistva Ivanovića se našao na teritoriji gde je počinjeno ubistvo. To je previse slučajnosti. Očigledno je da postoji opravdana sumnja za istragom, koja je izražena od strane naših službi da se preispita taj slučaj, da se ispita li je ta osoba počinilac, pa ako jeste da se nađe i naručilac – naveo je Petrić.

 

On je dodao da postoji politička pozadina ubistva Ivanovića.

- Sasvim je izvesno da je on bio velika pretnja u političkom smislu jer je želeo da se istraže kriminalne radnje prištinskih vlasti – dodao je Petrić, ukazavši na mogućnost da je Ejupi na slobodi jer ima određena saznanja, odnosno jer se njegovim hapšenjem može doći do pojedinaca iz prištinskih vlasti.

- Ako ubistvo 22 ljudi u jednom trenuktu nije teroristički akt, šta jeste? Kako je takvoj osobi dovoljeno da se šeta slobodno? Kako je teroristi dozvoljeno da putuje avionom? – pita se Petrić.

IZBIO SUKOB U PRIŠTINI! Zbog zabrane ulaska srpskim zvaničnicima LOME SE KOPLJA! Haradinaj gubi tlo pod nogama!

Vojno-politički analitičar Vlade Radulović je istakao da kosovska policija u istrazi ubistva Olivera Ivanovića do sada nije uradila ništa.

- Naši istražni organi rade koliko mogu – dodao je Radulović i istakao da postoje dva protokola ulaska u Bonstil, te da je iz njena skoro pa nemoguće pobeći zbog spoljnog prstena koji čuva profesionalna privatna kompanija. Kako je dodao, potpuno je neverovatno da taj čovek može da putuje na svoj pasoš.