Vojska Kosova
AP/Visar Kryieziu
Vojska Kosova

AP/Visar Kryieziu

Vojska Kosova, Foto: AP/Visar Kryieziu

SAD i Albanija pokušavaju da uprkos regionalnim sporazumima tzv. vojsku Kosova uključe u vežbu "Američko-jadranske povelje", koja se održava od 21. do 24. oktobra u Albaniji, pišu danas "Večernje novosti".

Srbi, glasajte za Đilasovu Radu!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 03.09.2019. 12:04 Jasna poruka sa Kosova. Rada Trajković, Foto: Youtube Printscreen Udar na Srpsku listu i Srbe sa Kosova i Metohije uoči izbora u južnoj srpskoj pokrajini se nastavlja. Vlasti u Prištini preko svojih vodećih štampanih i elektronskih medija nastaljaju da vode prljavu kampanju u kojoj je glavna zvezda Rada Trajković, perjanica Đilasovog Saveza za Kosovo.

Kako navodi beogradski dnevnik, najveći pritisak trpi BiH, kako bi se složila sa učešćem tzv. vojske Kosova, iako nije priznala kosovsku nezavisnost.

Pročitajte još:

Vežba "Joint Reaction 2019" održava se u okviru "A-5 inicijative", odnosno "Američko-jadranske povelje", čije su članice Hrvatska, Albanija, Severna Makedonija, Crna Gora i BiH, dok Srbija ima status posmatrača.

Krenuo specijalni tim!

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 03.09.2019. 12:22 Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD tim) izašao na teren. Kosovo, Foto: Alo! * Policija je na licu mesta * Sve raspoložive jedinice su u punoj pripravnosti * EOD tim radi na terenu Eksplozivna naprava pronađena je jutros u Severnoj Mitrovici u naselju Brđani.

List piše da SAD, u nastojanju da osnaže kosovsku nezavisnost i da se Kosovske bezbednosne snage transformišu u pravu vojsku, a Prištini obezbedi monopol sile na KiM, žele da u A-5, kao predvorje NATO-a, na mala vrata uguraju tzv. Kosovo.

BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!