Vlora Čitaku, Hašim Tači
Printscreen/Twitter
Vlora Čitaku, Hašim Tači

Printscreen/Twitter

Vlora Čitaku, Hašim Tači, Foto: Printscreen/Twitter

Razvejane su sve laži Hašima Tačija i Vlore Čitaku! Od navodnih 20.000 Albanki koje su silaovane tokom 1999. godine na Kosovu od strane Srba broj se sveo na, verovali ili ne na samo 250 ljudi (žena i muškaraca).

Pročitajte još:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da je broj silovanih Albanaca tokom 1999. godine, a koji su se prijavili na Kosovu 250.

- Tačan broj je 250 ljudi, od onih 20.000 koje su spominalji Tači i Čitaku u Ujedinjenim nacijama - otkrio je Vučić u emisiji "Ćirilica" autora Milomira Marića.

Tim su zaista i zvanično pale u vodu priče Hašima Tačija i Vlore Čitaku izrečene na sednici Saveta bezbednosti UN da je tokom 1999. godine ubijeno 15.000 albanskih civila i silovano 20.000 Albanki.

Preporučujemo još:

Naime, na poziv privremenih institucija u Prištini da se prijave žrtve silovanja u ratu na KiM odazvalo se oko 800 ljudi, ali tek nešto više od 200, tačnije 250 ostvarilo je pravo na mesečnu nadoknadu u iznosu od 230 evra, jer su zaista pretrpeli seksualno nasilje tokom sukoba.

Ovi zvanični podaci daleko su od brojke od 20.000 žena, za koje lideri Albanaca, u okviru propagande za nezavisnost južne srpske pokrajine, tvrde da su bile žrtve silovanja, a nedavno ju je u svom govoru pomenuo i predsednik tzv. Kosova Hašim Tači.

Pripitomila Zmiju: Vlora Čitaku

profimedia

Pripitomila Zmiju: Vlora Čitaku, Foto: profimedia

- Albanci koriste broj od 20.000 silovanih žena i pozivaju se na Svetsku zdravstvenu organizaciju koja ovaj podatak uopšte ne poseduje - rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Na osnovu odluke privremene kosovske vlade, proces prijavljivanja za priznavanje i verifikaciju statusa silovanih osoba od 27. februara 1998. do 20. juna 1999. godine, kako bi im bila isplaćivana nadoknada od 230 evra mesečno, počeo je početkom godine, a među žrtvama nalazi se i pet muškaraca, koji su čak bili borci OVK?!