Miroslav Lazanski
Youtube Printscreen
Miroslav Lazanski

Youtube Printscreen

Miroslav Lazanski, Foto: Youtube Printscreen

Tema koja se poslednje vreme u žiži interesovanja je venecuelanska kriza, nastala zbog (ne) regularnosti predsedničkih izbora:

- Ono što je Madurov smrtni greh je što je Venecuela veliki proizvođaš nafte, iako nije mnogo zastupljena na svetskom tržištu. To što se predsednik parlamenta ustoličio, samo govori o razpoloženju koje zapad ima na nesprovođenje demokratskih režima - tvrdio je Lazanski, ali i dodao da je Venecuela veoma bogata zemlja, ali blokirana sa svih stana.

Pročitajte još:

Kako bi demonstritao silu, venecuelanski predsednik provozao se čamcem u pratnji vojske, kako bi demonstrirao silu, evo kako to komentariše Lazanski:

- Pentangon poziva venezuelansku vojsku da se distancira od predstenika Madura. Rusija je rekla da će braniti Venecuelu, ako dođe to sličnih situacija, tada bi moga da nastane problem. Ali, ako gledamo unazad, nikada se do sada nije desilo da je Vojska Venecuele bila neposlušna nekom predsedniku - rekao je on.

Preporučujemo još:

Lazanski je prokomentarao i jučerašnju vest da će Zoran Zaev i Cipras možda dobiti Nobielovu nagradu . Naime, dobitnica Nobelove nagrade za mir 2015. godine, Uided Bušamaui, zvanično je nominovala grčkog i makedonskog premijera, Aleksisa Ciprasa i Zorana Zaeva, za Nobelovu nagradu za mir:

- To samo govori koliko je Nobelova nagrada izgubila na značaju. Svojeveremenu je i Jaser Arafat dobio istu nagradu, a bio je ratni zločinac - kaže Lazanski.

Vojni i politički komentator prokomentarisao je stav zapada prema Srbiji i Bosni i Hercegovini:

- RS je u fokusu najveći obaveštajnih igara, još uvek se nije prestalo sa disciplinovanjem Dodika, ulaženjem u NATO. Dodik je svestan da bi to značilo unitarizaciju BIH. Srbije nema taj problem kao i BiH, da se njoj osporava ime. RS sledi politiku Srbije, vojnu neutralnost. Nema ulaska u NATO, rekao je prdsedavajući RS bez referenduma, a zna se kakavo je raspoloženje RS po tom pitanju. Ako oni ne uđu, neće ni BiH, to je jasno - rekao je Lazanski, a potom prokomntarisao težnju da sve države uguraju u "isti koš" - NATO pakt:

- Ja to ne bih stvavljao na dnevni red bilo kakvog medijskog polemisanja. Ali, NATO lobisti to stalno potežu, očigledno da misle da će polemisanjem uspeti da uteraju "ovce u tor". Oni idu logikom da naš narod nije dobro informisan o prednostima NATO pakta. Dovoljno je znati da je to anti-rusko rešenje, da li je potrebno dalje polemisati? 

Miroslav Lazanski

Tanjug/Filip Krainčanić

Miroslav Lazanski, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Stefan Đureković ubijen jer je odao veliku državnu tajnu njemačkim obaceštajnim službama?

- Došla su dva tankera puna nafte iz Libije, koji su nestali. Verovatno je došlo do prozivke, em Titov sin, em Špikovog sin. Đureković je bio kažnjen jer je prvi potencirao te stvari - objasnio je Miroslav Lazanski.