Miroslav Lazanski
Printscreen/Youtube
Miroslav Lazanski

Printscreen/Youtube

Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen/Youtube

 

* Amerikanci čekaju da se desi novi sukob na Kosovu

* Vašington nije zainteresovan dok se ne desi neka kataklizma, dok ne padne krv!

* Cilj je stvaranje Velike Albanije i da se albanska zastava zavijori na Kopaoniku

Vašington mesecima unazad ništa ne čini da reši kosovsku krizu, što ukazuje na ozbiljnu sumnju da Amerikanci čekaju da se desi novi sukob u pokrajini kako bi se onda oni pojavili kao "spasioci"!

Američka vojska, Gvozdena brigada

Tanjug/AP 06-01-2017

Američka vojska, Gvozdena brigada, Foto: Tanjug/AP 06-01-2017

Ovo upozorenje stiže od vojno-političkog komentatora Miroslava Lazanskog. On podseća da kosovski problem nije od juče i da ga je teško rešiti za godinu ili dve. Prema njegovim rečima, da bi se nastavio dijalog potrebno je da se Priština civilizacijski usmeri u tom smeru, ali Vašington ništa ne čini po tom pitanju!

Pročitajte još:

Preti kataklizma

Lazanski tvrdi da iza Prištine stoje SAD i da Albanci imaju podršku takozvane duboke države.

- Po dubini američkog aparata, posle Trampovog dolaska na vlast, nisu izvršene nikakve promene. Njima je takozvano Kosovo čedo, oni su to stvorili... Veliki pomak je sada to što se uopšte govori o Kosovu i Metohiji. Mi smo ga ponovo vratili u žižu interesovanja, pa sada hajde da vidimo gde je rešenje. Kosovski problem nije od juče i teško ga je rešiti za godinu ili dve. A da bi se nastavio dijalog potrebno je da se Priština civilizacijski usmeri. Ja se bojim jedne druge stvari, da Vašington nije zainteresovan dok se ne desi neka kataklizma, dok ne padne krv! A onda posle svakog rata morate sesti i razgovarati, potpisati neki mir... - upozorio je Lazanski gostujući juče u jutarnjem programu kod Milomira Marića.

Miroslav Lazanski

Alo!/Dejan Briza

Miroslav Lazanski, Foto: Alo!/Dejan Briza

Iste tvrdnje Lazanski je ponovio i jutros gostujući kod voditelja Dee Đurđević i Presraga Sarape.

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM, na drugoj strani, ocenjuje da Priština i Tirana istovremeno rade na nasilnom prisajedinjenju Kosova Albaniji.

Milovan Drecun

Tanjug/Dragan Kujundžič

Milovan Drecun, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžič

- To je bio cilj svih režima u Tirani. Tirana je formirala terorističku OVK kao udarnu pesnicu za realizaciju tih ciljeva, da se otme deo naše teritorije, i sada pokušavaju da dovrše posao. Prištinu ne zanima međunarodna saradnja, zanima ih to samo u kontekstu podizanja kapaciteta samoproglašene države, da ih što više država prizna. Njihov cilj jeste da se stvori "velika Albanija" i da se njena zastava zavijori na vrhu Kopaonika. Ta politika ima sledbenike u državama koje su priznale Kosovo, jer u regionalnoj kampanji Albanije učestvuju i još neke susedne zemlje - zaključuje Drecun.