Aljbin Kurti
EPA/VALDRIN XHEMAJ
Aljbin Kurti, Albin Kurti

EPA/ERMAL META

Aljbin Kurti, Albin Kurti, Foto: EPA/ERMAL META

U saopštenju kosovske vlade navodi se da je "Kurti zatražio da se bilateralna saradnja dalje proširi i produbi i da se Grčka pridruži bloku zemalja koje su priznale Kosovo".

Kurti je pohvalio "odnose sa Grčkom i njenu posvećenost članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama, kao što je to bio slučaj sa članstvom u EBRD".

Ambasador Grčke u Srbiji Jorgos Đakofotakis izjavio je u sredu da je stav njegove zemlje da ne priznaje kosovsku nezavisnost dobro poznat i ostaje nepromenjen.

Ambasador je tako prokomentarisao očekivanja analitičara spoljne politike Dejvida Filipsa i Danijela Servera da će Grčka promeniti stav i verovatno priznati Kosovo.

"U principu ne komentarišemo mišljenja analitičara, Grčki stav o nepriznavanju Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen", navodi se u pisanom odgovoru Đakofotakisa koji je Tanjugu prosledila njegova pres-služba.

Filips i Danijel Server izjavili za su za RTV Dukađini da ne očekuju da će pet zemalja Evropske unije koje nisu priznale Kosovo promenti svoj stav, osim Grčke.

Komentari (1)

Roko

15.04.2021 19:59

primitivna nacija....