Priština, Albanci, Kosovo
Tanjug

 

Priština, Foto: Tanjug

Vođa Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, u svojoj kancelariji i dalje drži samo (albansku) nacionalnu zastavu i ni na koji način ne prihvata zastavu Republike Kosovo, piše Kossev pozivajući se na prištinski "Zeri".

DAN NAKON IZBORA NA KOSOVU Stigla vest iz UN zbog koje će Albanci poludeti od besa!

Iz kancelarije, Kurti prima brojne goste, održava sastanke o kojima informacije kasnije objavljuje na zvaničnoj stranici stranke na društvenim mrežama, ali su američki i nemački ambasadori "odbili" da se fotografišu sa Kurtijem u kancelariji u kojoj se vidi nacionalna zastava.

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti, čija je stranka pobedila na vanrednim izborima od pre dva dana, sastao se juče sa američkim ambasadorom na Kosovu, Filipom Kosnetom. Ono što je upadljivo jeste to da je fotografija napravljena izvan kancelarijskih prostorija u kojima se ne vidi nacionalna zastava, piše Kossev.

Ista stvar dogodila se i ranije sa nemačkim ambasadorom na Kosovu, Kristijanom Heltom. Za razliku od svih ostalih Kurtijevih sastanaka, gde su se gosti fotografisali u pozadini sa crvenom i crnom zastavom, takođe je najava sastanka sa nemačkim ambasadorom, Kristijanom Heltom, na zvaničnoj veb stranici Samoopredeljenja, propraćena samo fotografijom ispod ulaznih stepenica sedišta Samoopredeljenja. Na fotografiji se Kurti vidi dok ispraća nemačkog ambasadora nakon sastanka.

"KOSOVO NIKADA NEĆE BITI DRŽAVA" Novi šef EU diplomatije zapalio salu: Srbiju dobro poznajem, prvo što ću da uradim je da odem u Prištinu!

Izgleda da se dvojica uticajnih ambasadora na Kosovu, Kosnet i Helt, radije ne fotografišu sa Kurtijem bez zastave Republike Kosovo u pozadini.

AMERIKA JE ODLUČILA! Vlada na pomolu, ni Kurti, ni Haradinaj! Ovo su političari koje hoće da vide na čelu Kosova!

BONUS VIDEO: Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare