ROSU
printskrin
ROSU

printskrin

Kosovo, Foto: printskrin

Vulin je takvom izjavom reagovao na najavu hrvatskog ministra odbrane Gordana Grlića Radmana da će "Hrvatska postaviti vojni kamp na Kosovu",

"Da li i koliko vojnika Hrvatska ili neka druga zemlja može da ima u okviru Kfora, odlučuje se u skladu sa principima određenim Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, a ne dogovorom ''braće po oružju'', odgovorio je Vulin na pitanje Kosovo onlajna da prokomentariše najavu šefa hrvatske diplomatije i njegovu izjavu da se Hrvatska protivi bilo kakvoj promeni granica u istočnoj Evropi.

Vulin je dodao da ne sumnja "da bi Radman voleo da može da rasporedi okupacione snage na prostoru Srbije, ali za to će mu trebati mnogo više od onog što sa Kurtijem može da smisli".

Vulin navodi i da kada "ministar države nastale razbijanjem SFRJ, a pre toga Kraljevine Jugoslavije, priča o nepovredivosti granica onda je jasno da se granice ne smeju menjati samo ako bi vodile ujedinjenju Srba".

"Licemerje sa kojim o nepovredivosti granica govore separatisti može se porediti samo sa onima koji traže da vikar ustaške vojske Alojzije Stepinac bude svetac zbog otpora ustašama. Ostaje još samo da nam se objasni zašto je moguće menjati granice 1941, 1991, 2008. godine, a posle toga nije i kako je cepanje Srbije doprinos miru, a ujedinjenje Srba pretnja stabilnosti", izjavio je ministar Vulin.

Komentari (1)

sss divizion

07.05.2021 07:40

pod uslovima Republike KOSOVA i UÇK